Jag spikar emot Warwick Rex

SPEL

Han har övertygat stort och när han äntligen går ut i lägsta klassen på V75, då är det klart.

Han vinner såklart igen.

Vem? Warwick Rex?

Nix, jag spikar emot storfavoriten.

Foto: Micke Nybrink

En kul omgång väntar i Gävle och stärkt av förra veckans lilla inslag på V75 spelar jag för att vinna stort nu. Ni som inte är intresserade av att satsa 600 spänn och vinna massvis kan sluta läsa. Ni som ändå skummar vidare ska veta att det är ”toppchans” att jag gör ett gigantiskt magplask. Men sen när är det inte så på V75? Det brukar sluta med katastrof.

Ett råd: Spela bara med pengar du kan avvara. Ordspråket ”Eat your betting money, but don’t bet your eating money” gäller i alla lägen.

Men det är ju också så att ”No use gambling if you cant’t lose your head once in a while” och det är efter den devisen jag lever den här veckan.

Rex i dödens

Warwick Rex (V75-2) är ett fyraårigt löfte som jag följt sedan debuten och visst är det här något extra. Stig H:s familjehäst har övertygat stort och senast var han jättebra när han joggade undan på en topptid. Många spikar och jag kan inte säga att det är fel. Han kan vara alldeles för bra.

Men nu har Warwick i alla fall tolftespår och det är varken nerförsbacke eller medvind som väntar. Dödens är väl det troliga, att Adielsson anfaller tidigt och parkerar utvändigt inför slutrundan. Min vinnare och chansspik blir istället Hunted Man (18 %) i samma lopp. Han är inte alls lika uppsnackad men ni ska veta att det här också är en grym jäkel. Näst senast brisade han till spets men galopperade i första sväng, pep till fornt igen efter 700 meter och vann sedan med sträckta linor på ett mycket bra sätt. Senast tassade han med i fjärde ytter och när Per Lennartsson släppte av sista 400 avgjorde han lika lätt som Björn Lind i sprintstafetten i tisdags, med till synes obegränsad kraft.

Springspår är perfekt och det lär bara smälla till, sen sitter Hunted Man i spets. Sen undrar jag om de andra hinner jaga ikapp?

Femplussare

Nästa långskott och chansspik hittas i V75-6. Vet inte om ni såg Black Flyer (38 %) göra comeback på Bergsåker senast, men det gjorde jag och betyget kan inte bli högre: fem plus. Lasse Lindbergs slugger bombade till ledningen efter 500 meter, varvade på 13,5 och vann lätt på vassa 14,7/2 140 auto. Den långa distansen, 2 640 meter, är en fördel och jag hoppas att Lindberg kastar loss tidigt. Dödens skrämmer inte.

Säker Generalen

Bara för att bevisa att jag inte flippat ut fullständigt: I V75-3 kan ni lugnt singelstrecka General du Lupin (83 %). Samma sak där, dödens skrämmer inte. Säkert vunnet.