Spel

Domain Launcher är veckans dunderdrag

SPEL

Micke Nybrink: Skit i bakspåret – Olle Goop har varit med förr

Vet inte om jag är i behov av glasögon men när jag kollade strecklistan, då var min spik streckad på sju procent.

Blundade alla när han vann senast?

V75 på lilla Åmål i Dalsland och det går runt runt runt. Banan mäter blott 800 meter, att jämföra med normala 1?000. Ett sprinterlopp går över 1?680 meter och hästarna springer två varv, en kurva mer än normalt. Det är inte lätt att hålla redan på hur många rundor det är ibland och det sägs att Björn Goop kört finish ett varv för tidigt i Åmål en gång?

Givetvis är det inte så himla lyckat att sitta långt bak i loppen när det svänger hela tiden och när upploppet dessutom är ultrakort; hästarna ska bara runt knuten – sen är de i mål.

Men vi ska inte överdriva betydelsen, ibland blir det så att kuskarna jagar position lite väl ivrigt och då vinner ändå köhästarna.

Vann med klippande öron

Bästa spiken, eller det kanske är mer lämpligt att kalla honom veckans dunderdrag, hittar jag i V75-2. Domain Launcher vann ett lunch-V5-lopp på Solvalla för en vecka sedan och han gjorde det på ett sätt som smakade mer, myyyycket mer. Från tredje ytter svepte han runt och vann med klippande öron (typ) och jag måste säga att jag föll pladask för hästen.

Spik var han än visar sig nästa gång, så tänkte jag.

Och nu är det dags, från bakspår i Åmål. Men skit i bakspåret, det är Olle Goop som kör och han har varit med förr. Det här halvljumma gänget bankar Domain Launcher upp ganska enkelt och ännu roligare blir det när det visar sig att hästen bara är streckad på sju procent.

Jag räknar i alla fall med toppchans och spikar på V75.

Strecka Half Moon

Guldloppet, V75-3, ser ut som en duell mellan Gazza Degato och Face of Speed. När de möttes senast, i Forus, tog Face of Speed en längd på Gazza i starten och vann sedan på 1.10,6. Han var enorm då. Nu verkar många tro att Gazza ska ta en längd på Face of Speed? Hmm, jag tvivlar men streckar båda och kryddar med en rolig rysare, Half Moon. Han är gammal men helt på topp och älskar distansen. När småskitarna kört klart? Nio procent på strecken är kriminellt lite.

Chansspiken startar i sista. Jag är inne på att Erik Adielsson kastar Sammy Kally till spets och sedan slutar det som senast, i en lätt seger. Det var första gången Adielsson körde senast och det såg nästan ut som kärlek vid första ögonkastet.

Micke Nybrink

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel