Pokerkungens kåk är synad

SPEL

Ken Lennaárd har lila heltäckningsmatta

Jag har sett hur det ser ut hemma hos pokerprofilen Ken Lennaárd.

Lägenheten för tankarna till självförtroende, stark personlighet, hotellrum och sena vanor.

Det är inrednings- och designmagasinet Residence som i sitt nyutkomna nummer visar upp Ken Lennaárds lägenhet.

Vi får se färgen lila, heltäckningsmatta, långa gardiner, glasportal, näst intill avsaknad av dörrar, plasma-tv och plats för ett samurajsvärd på väggen.

Det märks på inredningen att pokerproffset tillbringar sex månader om året på hotell och har Las Vegas som andra hem.

Lägenheten ligger vid Norra Bantorget i Stockholm. Det är inte bara för att det är nära till Casino Cosmopol och Arlanda Express, det är ett område som anses kommer att öka i värde. Lyans placering är en medveten investering av en person som lever av spekulation.

När Red Chili Pirat hade skenat varv efter varv och stupat på innerplan på Solvalla i lördags tar en person emot vadet 3?000 kronor mot oddset 2,70 på Betssons oddsbörs.

Enkla pengar eftersom spelen inte tas tillbaka efter strykningar.

Frågan är bara hur det är med spelsäkerheten i det här fallet.

Å andra sidan visar det att det lönar sig att vara på plats.

”Blir pokerspelande Linda Rosing årets idrottskvinna på idrottsgalan? Får Tage Luring från Bengtsfors bragdguldet efter att ha kvalat in till poker-VM via en nätturnering och vunnit efter att ha fått 23 kåkar i rad?”, skriver ”Rocky” i ett roligt mejl som ifrågasätter poker.

Knappast är svaret på frågorna. Lika lite som spelaren i Växjö, som vann 11,6 miljoner kronor på sitt 192 kronors Flex Harry-system förra veckan, kommer att göra det.

Poker är dock fortfarande ett bra spel. Som innehåller viss skicklighet, precis som Stryktipset och andra spel.

Svenska Spels magasin Spelmagasinet innehåller en artikel om bolagets oddssättare Putte Ramberg. Där säger den före detta landslags- och Hammarbybacken att nätbolagen har högre odds i början av veckan, men att skillnaden är mindre närmare matchstart.

Anmärkningsvärt att en person i en sådan ställning inte tycks ha förstått att om till exempel ett odds för hemmaseger sänks så höjs bortaoddset.