Spelbolagen chocksänker oddset på svenskt EM-guld

SPEL

”Môcke, môcke bra jobb”

Efter Sveriges seger mot Norge: Spelbolagen chocksänker oddsen på svenskt EM-guld.

Men chanserna att Sverige går hela vägen bedöms ändå inte vara särskilt stora.

– Innan EM startade erbjöd vi 150 gånger pengarna för svenskt guld. Nu är det nio gånger, säger Henrik Lengstedt, marknadschef på Nordicbet.

Det leende landslaget, med den karismatiske coachen Per Johansson vid rodret har bjudit oss på riktigt handbolls-godis, med gruppseger och en rejäl överkörning av favorit- och hemmanationen Norge.

Landslagets framfart har även inneburit konsekvenser för spelbolagen, som har fått omvärdera svenskorna och deras chanser.

"Môcke, môcke bra jobb"

– Vi gläds åt handbollstjejerna och Per Johansson med hans stab till ett môcke, môcke bra jobb hittills i turneringen, säger Henrik Lengstedt och fortsätter:

– Dessutom, kan de som spelade på en svensk seger i EM le lite extra mycket, då vi innan EM startade erbjöd 150.00 i odds på svensk seger. Samma utfall ger vi idag 9.00 i odds, populärt kallat en chocksänkning, säger han.

Torstenson eller Gulldén?

Svenskorna är i kanonform, vilket gjort att Nordicbet även tagit fram fler spännande odds på utvecklingen.

– Vi har bland annat tagit fram vem som kan bli intern skyttedrottning, där det just nu bara skiljer 1 mål mellan de två favoriterna Torstenson (1.50) och Gulldén (1.90). Närmast bakom lurar Boson, Helgesson och Fredén på 12.00 i odds, säger Henrik Lengstedt.