”Syrianska håller knappast nollan”

Foto: Gustav Mårtensson

Dagens Bästa Spel, lördag 17 juli 2010.

✓ Björn Svensson

DAGENS SÄKRA

Odense är tillsammans med FCK favorittippat när danska Superligaen drar igång och man har förstärkt med bland andra Andreas Johansson. Esbjerg gick bra förra säsongen och väntas bjuda på visst motstånd, men då försäsongen har blivit förryckt av skador blir det svårt att stå emot

DAGENS DRAG

Ängelholm har ett par fina vinster bakom sig nyligen, men har här ett mindre tacksamt utgångsläge med favoritstämpel. ­Skåningarna oroas dock av en handfull skador varav rutinerade Ucar och spelfördelaren Rojas speciellt saknas. Brage spelas med DNB till cirka 2,75 på nätet.

DAGENS AVSLAG

Syrianska FC har på ­något vis lyckats hålla tätt i de ­senaste matcherna, men mot Degerfors senast ­avlöste chanserna ­varandra. Man håller knappast nollan och utan vasse mittfältaren Kunic kan det då bli svårt att vinna.

✓ Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

8 Fast Allegro (V75-2) har hittat grym form och en helt annan kapacitet sedan hon börjat tävla barfota runt om i de två senaste starterna. Det blir samma balans igen och om hon hittar loss i tid är det dags för tredje raka. 1 Rimaggan är min chansspik. Hon kan mycket väl leda från start till mål.

DAGENS DRAG

9 Crown’s Banker (V75-1) är bästa hästen och är nog mogen för en V75-vinst med lopp i kroppen. 5 Photocopy (V75-3) såg dunderfin ut senast i Finland och är loppets roliga skrällbud. 11 Lanzelot Eson (V75-4) avslutade vasst senast och måste streckas. 4 Neo Smed är draget i V75-7.

DAGENS AVSLAG

4 Beanie M.M. (V75-3) har inte visat full form och får ses som en favorit i fara tills hans visar bättre glöd den sista biten. Visst kan han ramla undan från ­ledningen men han kan lika gärna stanna igen.

✓ Glenn Hysén (Tipsexpert hos Unibet)

DAGENS SÄKRA

Göteborg till 1,70 får bli dagens säkra. Nu har IFK fått tillbaka Tobbe och ­Stiller, så Halmstad ska bara besegras på ­hemmaplan.

DAGENS DRAG

Krysset i AIK–MFF känns helrätt till 3,25. Jag tror på en tajt historia där ingen vågar förlora.

DAGENS AVSLAG

Superettanmatcherna är alltid luriga och jag avstår spel på dem i?dag.