Sjuklingens oväntade julklapp: 100 miljoner

SPEL

Lottovinsten räddade familjen

59-årige sjukpensionären Harold Volk fasade för ännu en jul utan pengar och till råga på allt höll familjens besparingar på att sina.

Men ödet ville annorlunda och i stället försvann alla Harolds problem över en natt efter att hann vunnit 100 miljoner kronor på lotto.

– Pengarna kom verkligen lägligt, säger han.

Harold Volk har jobbat hela sitt liv som lastare, men en arbetsplatsolycka för snart tio år sedan gav honom permanenta ryggskador och han har inte kunnat arbeta sedan dess.

I lika många år har 59-åringens familj gått på knäna. Hustruns lön har inte räckt till att försörja paret och deras två barn och de har tvingats fått leva på sparade pengar. Besparingar som var på väg att sina lagom till jul.

"Ett steg framåt och två tillbaks"

– Under de senaste tio åren har det varit ett steg framåt och två steg tillbaka för oss, säger Harold Volk.

Men i stället för misär fick Harold och hans familj, från Markham i kanadensiska Ontario, en julklapp som heter duga. Sex rätt på 6-49-lottot betydde en prischeck på 15 miljoner kanadensiska dollar, motsvarande 102 miljoner kronor.

"Ska säga upp sig"

– Jag trodde först att jag hade fått fem rätt, men när jag upptäckte att det var sex sprang jag upp på ovanvåningen för att berätta för min fru. Hon säger att hon inte sett mig springa så fort på flera år, säger Harold.

Pengarna ska gå till att betala av skulder, köpa ett hus och att resa.

– Min fru ska säga upp sig i veckan, sen är det upp till henne att planera resmål, säger Harold Volk.