Dömer ut Malmö inför CL-returen

SPEL

Spelbolagen ger svenska mästarna liten chans att gå vidare mot Sparta Prag

Foto: Malmö-depp Magnus Eriksson och hans lagkamrater får ge upp Champions League-drömmen för den här gånger efter matchen mot Sparta Prag i kväll, åtminstone enligt spelbolagens odds.

10 procent.

Ungefär så stora är MFF:s chanser att vända 2–4 underläget mot Sparta Prag i kväll och gå vidare till Champions League-playoff.

– Malmö har en rimlig chans att vinna returmatchen, men att de gör det med minst två måls marginal känns längre bort, säger Unibets Axel Sellén.

Malmö FF hade drömläge med sin 2–1-ledning i paus i bortamötet mot Sparta Prag men när 90 minuter var spelade hade laget förlorat med 2–4.

”Härlig fotbollsunderhållning”

En på pappret tuff, om än inte omöjlig vändning. Men enligt spelbolagen är sannolikheten att de svenska mästarna klarar av det liten. Väldigt liten till och med.

Unibets odds på 1,12 att Sparta Prag går vidare till Champions League-playoff kan översättas till ungefär 90 procents sannolikhet.

– Första mötet innebar härlig fotbollsunderhållning där Malmö stod emot bra en dryg halvlek. Malmö har en rimlig chans att vinna returmatchen, men att de gör det med minst två måls marginal känns längre bort. Bägge lagen har presterat bra under helgen och det vore kul med ett liknande scenario som i Prag ikväll där Malmö får dra längsta strået.

”Kan gå till Europa League”

– Om det inte går vägen har MFF en fin möjlighet att ändå få spela i Europa League i höst via play-off, säger Axel Sellén, säger bolagets Axel Sellén.

Att Malmö slår ut Sparta Prag, och dessutom tar sig vidare från Champions League-playoff och in i huvudturneringen bedöms som än mer osannolikt. Oddset 1,04 på ett nej betyder en sannolikhet på mindre än fyra procent.

Sportbladet Spel