Spring Ray nära Elitloppet

SPEL

Guldfinal men också fajt om en plats i Elitloppet. Victory Tilly är redan inbjuden och Spring Ray kan med sin prestation i går ha knuffat sig in i loppet i sista stund.

– Visst gjorde Spring Ray ett fantastiskt lopp men ingen ska vara säker på en plats i Elitloppet, var sportchefen Mattias Stenbys besked.

Victory Tilly är alltså redan klar och det är troligen först i dag som Stig H Johansson ger besked. Det efter att ha kollat upp hur hästen tagit loppet i går.

Victory Tilly hade sämsta läget och kördes passivt från början. Men den gamle storstjärnan gav ändå positiva besked om att formen finns på plats, han avslutade vasst och energiskt även om han aldrig hade en chans att utmana Spring Ray och som Erik Adielsson förklarade efteråt:

– Han är ju inte lika bra när han får anfalla bakifrån men kändes jättefin så jag är nöjd.

Överlägsen

Spring Ray gjorde sin andra start för året och andra raka segern. Han laddades framåt kort efter start och fick överta ledningen varvet kvar. Över upploppet bara lämnade han övriga till överlägsen seger på en topptid.

– Han kändes oförbrukad i mål, men så blev han kaxig när han fick bestämma i ledningen. Inte så ofta han fått göra det, kommenterade Björn Goop.

För Spring Rays del var egentligen siktet inställt på Harper Hanover men efter uppvisningen i går är kretsen kring hästen sugen på en start i Elitloppet.

– Det är klart att Elitloppet lockar, tyckte också Björn Goop.

Men det är många som sliter och river i de sista platserna i Elitloppet. Först i dag bestämmer sig ledartrojkan i Elitloppsledningen och ger besked om Spring Rays prestation räckte för att få vara med i finrummet nästa söndag.

Eddie Ekman