Spel

Låt Gidde sluta i tid

SPEL

Micke Nybrink: Han har inget kvar att bevisa

Steinlager är bäst i Norden, kanske i hela Europa?

Norrmännen själva säger såklart att han är ”verldens beste”.

Det kan vara så – även om vi alltid tenderar att vara lite insnöade här uppe i norr.

Gidde Palema petades för gott ner från kungatronen i söndags. Steinlager överglänste honom i allt och nog börjar vi se slutet på Giddes fantastiska karriär? För han har inget kvar att bevisa. Fler förluster fläckar bara ner hans rykte, ryktet som en oövervinnelige.

Steinlager är däremot på väg mot sitt livs säsong. Egentligen finns det bara två hästar kvar att spöa: Jag de Bellouet och Mr Muscleman. Visst skulle det vara häftigt om de tre möttes på Jägersro i Hugo Åbergs den 26 juli. Man kan väl få drömma. Det skulle bli årets lopp och vi skulle få veta vem som är bäst i världen.

Norska kallblod fuskvinner

Inte fullt lika lajbans var det att se Kallblodsderbyt, det svenska, i Östersund i fredags. Där startade i stort sett bara norska hästar och det är illa nog i sig. Jag menar, inte får svenska friidrottare vara med i norska mästerskapen. Situationen känns otroligt skruvad.

Men än jävligare blir det när man ser vinnaren, H.G.Balder, smattra runt till överlägsen seger. Är det här ett renrasigt kallblod så fattar jag ingenting. Blandras är nog rätt betäckning och att se denne smäckre travare råna de andra på 300 000 kronor var en tragikomisk upplevelse.

Kallblodsfolket i Sverige är inte kända för att sitta ner i båten och jag fattar inte att de låter norrmännen hållas.

Jag har sagt det förr, stäng gränserna för norska kall(?)blod. Vi tävlar inte på samma villkor längre, det är ungefär som att se Tiger Woods spela på damtouren när H.G.Balder (han ser ut som Zoogin, såg ni bildjämförelsen i Travronden?) kutar 1.25 i sömnen och de andra stackarna springer så att bröstet sprängs.

Olika målstolpar förvirrar

Ett läsarmejl från Hasse i Hallsberg får avsluta: ”Har en sak jag måste ta upp. Varför kan inte alla travbanor ha liknande och stora målstolpar? Nu kan inte ens vi som följer travet varje dag se var målet är någonstans. Jag tycker att det är urdåligt, man vill ju försöka se vem som är först i mål efter en rafflande slutstrid mellan flera hästar. Anser att ATG ska vara med att betala till alla travbanor eftersom vi spelar för 50-90 miljoner i veckan”.

Micke Nybrink

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel