– Se upp för cupen – men spela ”Boro”

SPEL

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Formen är på uppgång – sex raka spel i den här spalten har i alla fall gått in. Ligacupen ska man akta sig för – många lag matchar juniorer. Men Middlesbrough har gjort det bra hittills och har en stark trupp – nu får bänkspelare som Hoyte och Mido starta. Tar Yeovil till 1,35 odds.

DAGENS DRAG

Hartlepool föll på stopptid i helgens hemmamatch i League 1. Dessutom skadade sig Willie Boland (imf). Nu väntar Premier League-laget WBA som har haft ”stolpe ut”. Nu vill laget ta en vinst – tror inte coach Mowbray orkar med en förlust till. Spelas med liten insats till 2,00 (Lad.).

DAGENS AVSLAG

Danska jumbon Nordsjälland har 2–1 att gå på inför hemmamötet med skotska Queen of South. Danskarna behöver inte vinna – det räcker med oavgjort. Därmed tycker jag ettan till 1,25 är lite för klent. Avstå.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Derbykval på Jägersro och redan i V65-1 kommer favoriten 9 Sahara Dynamite som bara vinner sitt heat. Hot Broline, Iceland och Amiral Sund är bra hästar men de kör bara om andrapriset och en finalplats. I V65-5, DD-1 vinner 5 Lie Detector som visade i Stochampionatet att hon står den långa distansen.

DAGENS DRAG

På lunchen kör man trav i Årjäng och i V4-3, LD-2 har Veijo Heiskanen hittat en bra uppgift åt 10 Linita Super Kalle. Han floppade på V75 men var sjuk då och bakspåret till trots rundar han det här gänget om han bara är frisk. Jag tror också att 5 Evidence Ås vinner V65-6, DD-2 och blir derbyfinalist.

DAGENS AVSLAG

Helsingborg är med och slåss om guldet i allsvenskan medan Gefle är på väg till nedflyttningsplats. Gefles form är dunkel men det vänder alltid någon gång och hemma har de skrällt förut. Favoritoddset på HIF lockar inte.

✓ DANIEL LARSSON

DAGENS SÄKRA

9 Sahara Dynamite (V65-1) galopperade från start i sin tredje start och slutade oplacerad. Annars har han på 17 starter aldrig varit utanför topplacering och med de meriter han har får han gälla som en av favoriterna till derbysegern. Fyra starter över lång distans har givit tre segrar. I kväll kommer nummer fyra!

DAGENS DRAG

4 Lennart (V65-6) slog senast i vagnen och galopperade 100 kvar. Erik trodde att han vunnit utan den galoppen. Kom ihåg att det här är en häst som sprang 14-tider över full väg redan i februari månad!

DAGENS AVSLAG

4 Dust All Over (V65-2) är en riktigt bra häst. När bara två hästar går vidare är risken stor att favoriten enkelt släpps till spets men faktum är att han i kväll debuterar över lång distans och blir det rejäl körning vet vi inte hur han reagerar.