”En katastrof”

avDaniel Söderbäck, Minimedia

Ladbrokes sågar spelutredningens förslag

Poker och bingo på internet ska förbjudas för utländska aktörer.

Det har spelutredningen kommit fram till.

Något som får Ladbrokes VD Lasse Dilschmann att se rött.

– Beslutet är en katastrof, säger han.

Lasse Dilschmann, VD för Ladbrokes.

Klockan 13.00 presenterar Jan Nyrén spelutredningen på en presskonferens vid Rosenbad.

I förslaget meddelar utredningen att de spel som har störst risk att leda till spelberoende bara ska få anordnas av Svenska Spel. Spelutredningen vill också införa 18-årsgräns för lotterier.

Lotteriinspektionen föreslås bli tillsyns- och tillståndsgivande myndighet för samtliga spel och lotterier, även sådana som ordnas av statliga Svenska Spel och ATG, enligt ett förslag från Spelutredningen.

”Backar in i framtiden”

Ladbrokes VD Lasse Dilschmann är inte nöjd med utredningens förslag.

– Beslutet är en katastrof och risken till en illegal spelverksamhet ökar. Jag är orolig, inte så mycket för Ladbrokes, men bekymrad för att staten inte tar chansen att lära sig mer, nu backar man in i framtiden genom att konkurrensutsätta enbart en liten del av spelmarknaden medan man lämnar resten och EU-kritiken orörd, säger Lasse Dilschamann.

Ge information

Risken för spelberoende är störst vid spel på spelautomater, kasinon, internet-poker, internet-bingo och skraplotter på internet, enligt utredningen.

Det ska också ställas krav på lotterianordnaren att ge information om bland annat risken för spelberoende, anser utredningen.

Spelutredningen har också kommit fram till att kommersiella intressen ska kunna få tillstånd att ordna vadhållning med undantag för vadhållning i samband med hästtävlingar.