Svarte finnen kan svika igen

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Spika Etain Royal och Järvsöfaks. Så går snacket inför V75 i morgon.

Järvsöfaks köper jag förstås rakt av. Han gör korv av Spikeld.

Men gamle Etain Royal känns sårbar.

Är han som förr? Har han någon respekt med sig in i ringen?

Jag har det givna motbudet.

Noa Savoy och Erik Adielsson är klara favoriter i V75-1. Hästen imponerade stort när han brakade runt allt på V65 på Solvalla senast och gör han om det loppet kan han naturligtvis vinna igen.

Men – jag sväljer honom inte utan eftertanke; mer än en gång har den svarte finnen fallit raklång som favorit. Han är ungefär lika pålitlig som en provanställd A-lagare på Systembolaget, och nu ska han också resa långt. Dags för ett återfall?

Mitt givna drag är i stället Stallone Tuna. Hans två senaste insatser tangerar det overkliga.

Näst senaste exploderade han runt motståndet sista 700 i 1.09-fart och senast, på isbana i Boden, flög han till seger på 13,8/1640. Jag undrar om någon häst nånsin travat så fort med långa hakar i skorna? 

Fjärdespåret kan i och för sig vara ett litet problem men med en vettig resa i draget så knockar Stallone (vad får jag allt i från??) hela högen i V75-1.

Åldern talar mot

Etain Royal kommer att få grina illa för att vinna V75-3. Jag tycker inte att han övertygat i de två senaste starterna. Gubben börjar bli gammal och det är taskigt att kräva seger varje gång. Nu har också motståndarna sett att han inte är Stålmannen längre och börjat kaxa emot.

Prince Apanage är i och för sig också ”over the hill” – men hans form pekar rakt upp. Från spår tre bakom bilen gäller det bara för Bosse Eklöf att tala Global Chances kusk, Per Johansen, tillrätta – att se till att han släpper ledningen utan krångel. Sen undrar jag om Etain Royal mäktar plocka ner Prince Apanage. Det lär, som sagt, kosta blod, svett och tårar.

Alf On Road i V75-7 är förstås mycket intresant även denna vecka. Han har ett lysande läge från spår fyra.

Helgens tips

Publicerad: