”Man City är de enda som kan köpa Zlatan”

Experten om Zlatans framtid i Barcelona: ”Förvånar om han lämnar”

Den spanske storstjärnan David Villa, 28, ryktas vara nära en övergång till Barcelona.

Men det är inte på bekostnad av Zlatan Ibrahimovic, varken enligt ett spelbolags odds eller fotbollsexperten.

– Det mest troliga är att han ersätter Thierry Henry i så fall, säger Viasats Bosse Petersson till Sportbladet Spel.

Nästan varje dag den senaste tiden har det ryktats om Zlatan Ibramovic och dennes fotbollsframtid i Barcelona.

Det senaste är att klubben är nära en övergång med Valencias superstjärnan David Villa. Något som kan få konsekvenser för Zlatans framtid i den spanska storklubben.

”Sjunger på sista versen”

Men varken spelbolaget Unibet och dess odds eller Viasats fotbollsexpert Bosse Petersson tror att Zlatan lämnar klubben.

– Skulle det bli ett köp av Villa så är det snarare för att ersätta Thierry Henry. Han sjunger på sista versen och lämnar med all sannolikhet Barcelona i sommar, säger Bosse Petersson till Sportbladet Spel.

Han fortsätter:

”Mera löpvillig”

– Jag skulle bli mycket förvånad om Zlatan lämnar. Man skriver inte ett fem-årskontrakt med någon och sedan släpper spelaren efter en säsong. Jag vet inte vilken klubb som skulle kunna lösa Zlatan? Jag kan nog bara se att Manchester City har råd, men jag har mycket svårt att se Zlatan spela fotboll i Premier League.

Vad får klubben med David Villa som man inte får av Zlatan?

– De får en lite mera löpvillig forward som är vassare i boxen, en spelare som är mer lik Samuel Eto'o än Zlatan Ibrahimovic. Men när klubben valde att värva Zlatan så ville de inte ha en Eto'o-kopia, utan en spelare som är stor och stark med ett bra huvudspel inne i boxen.

– Men jag både hoppas och tror att Zlatan blir kvar, allt annat skulle förvåna mig. Däremot efter nästa säsong kan man göra en utvärdering och ett eventuellt bokslut över Zlatans tid i klubben.

DISKUTERA: Tror du att Zlatan stannar i Barcelona? Om inte, vilken klubb går han till? Tyck till & diskutera HÄR!

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.