Nytt rekord igen för ATG

SPEL

Spelet via nätet har ökat med 47 procent

Trots hård konkurrens av spel på internet kunde AB Trav och Galopp redovisa nytt spelrekord för 2006. Omsättning på hästspel uppgick till 11,27 miljarder kronor, en ökning med 2,6 procent (289 miljoner kronor) från 2005.

– Konkurrensen på spelmarknaden är hårdare än någonsin. Därför är det ytterst glädjande att vi ännu ett år lyckas slå nytt rekord, säger ATG:s vd, Remy Nilson i ett pressmeddelande.

V75 är det klart största spelet för ATG och fortsätter att öka i omsättning. Dessutom har spelet på det så kallade lunchtravet varit lyckosam.

Det är bara under åren 2002 och 2003 som inte omsättningen stigit sedan ATG:s start 1974.

– Vår satsning med direktsända lopp har också varit en succé. Spelet via nätet har ökat med 47 procent, säger Remy Nilson.

Av ATG:s omsättning på drygt 11 miljarder kronor har spelarna fått tillbaka närmare åtta miljarder. Staten har fått 1,2 miljarder kronor i spelskatt och drygt 1,3 miljarder går till hästsporten sedan ATG tagit sitt för sin egen verksamhet.

Remy Nilson hoppas även på ett bra spelår 2007.

– Vi har något unikt i vår verksamhet som är en kombinationen av hästen, sporten och spelet. Den djupa förankringen som hästen och hästsporten har i Sverige är en stor del av förklaringen till rekordet. Till detta har vi haft ett fantastiskt år med svenska hästar som bland annat slagit världsrekord, vunnit Elitloppet och Prix d'Amerique.

TT