Spel

Sju olika spelare

SPEL

Mister X: Vem är du?

Sju sorters blomster under huvudkudden är det som gäller på midsommarnatten. Då kommer lyckan att bli fullständig enligt sägnen.

För alla inbitna spelare kan jag härmed avslöja att det även finns sju olika sorters spelare. Särskilt tydligt ser du dem någon av landets travbanor. Häng med till V75 på Kalmartravet på söndag så kan du plocka alla sju spelartyperna, lika säkert som blommorna på ängen. Här har ni dem en efter en en. Jag tror att ni alla träffat dem någon gång. Var finns ni själva förresten?

Bengt Bongvisaren. Bengt smyger runt med en tio tjugo spelbongar i fickan. Så fort hästarna gått i mål kan han plocka fram någon av dem och visa kompisarna. ”Kolla, jag vann igen.” Bengt har ett stort självhävdelsebegär och vill framstå som en vinnare, men i själva verket går han med förlust på sina många spel.

Stig Skrikaren. Stig står oftast vid staketet på travbanan. När hästarna svänger in på upploppet hörs hans stämma över hela nejden. Jååååbbbba!!! Jåååbbbba! En och annan vinnare har väl Stig jobbat in, men mest har han skrämt slag på hästar och andra åskådare.

Sven Smygaren. Sven säger inte mycket och berättar aldrig vad han spelat på. I själva verket vinner han ofta. Men inte med en min avslöjar Sven att han just blivit ensam om en V5:a på 750.000.

Fredrik Fräsaren. Sitter oftast ensam på ett centralt placerat bord i travrestaurangen. Ibland tar han upp sin plånbok som är tjock som en tegelsten. Högst en eller två gånger reser han sig från bordet – för att spela tungt på någon jättefavorit.

Fia Tia. Du ser henne framför dig i spelkön när det är en minut kvar till start. Just då vill hon spela tio kronor plats på ettan, tvåan, sjuan och tolvan. Och när du kommer fram till kassan har starten redan gått. Och visst vinner hästen du inte hann spela. Surt.

Putte Pank. Spelar hårt på allt som rör sig. Timmarna före start kan du ofta köpa hans ägodelar billigt. Fram emot femte loppet är Putte pank igen. En gång vann Putte två miljoner, men pengarna räckte bara i två månader sedan var allt bortspelat.

Valter Värmare. Syns alltid med ett tidtagarur i en svångrem runt sin hals. Valter klockar banans alla hästar, men han har tyvärr inte lika bra koll på vad som händer med kronorna i hans plånbok.

Mister X (mrx@aftonbladet.se)

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel