Svanstedts trippel

SPEL

Tre raka segrar i går – då toppar han statistiken

Åke Svanstedt är het. Riktigt het.

Under en timme i går dominerade han totalt på V75 på Mantorp.

Ett äkta hattrick förde honom dessutom rakt upp i topp på V75-ligan.

Foto: LEDAREN Åke Svanstedt tillsammans med Tag the Devil som vann ett av V75-loppen på Mantorp i går. Svanstedt vann dessutom två andra V75-lopp och toppar statistiken. Håller han ledningen blir han för första gången vinnare i den prestigefyllda ligan.

Med bara dryga två månader kvar på året leder Svanstedt nu med två segrar till godo på Örjan Kihlström, och då resten är avhängda kan vi räkna med en härlig head to head-duell mellan de två suveränerna.

Svanstedt har kopplat greppet om den åtråvärda titeln i V75-ligan, i så fall Åkes första. Och konkurrenterna kan knappast räkna med några gåvor á la två veckor sedan i Bollnäs.

Då släppte Svanstedt ledningen med Tag the Devil utan strid för att sedan bli fast med rubbet sparat.

På Mantorp fanns inga sådana tankar, Tag the Devil ledde varje meter av Gulddivisionen.

Bestämd körning

– I dag mötte han sådana hästar att jag tyckte att han skulle ha bra chans om han bara fick ledningen, sa Svanstedt bestämt efter den segern.

Riktigt bestämd var han också när han inledde lördagens segersvit. Bakom F.D.Currie tryckte han till varvet kvar, tog över ledningen och var sedan aldrig hotad. F.D.Currie har hittat stilen på allvar och blir ett härligt vapen för Kung Åke i jakten på fortsatta V75-segrar under hösten och vintern.

Och skulle det krisa kan han alltid låna hästar av sina konkurrenter/kollegor. Som han gjorde av Robert Bergh för att fullborda hattricket. Bergh hade flaggat för att Chakaranda D. skulle ha bra chans från ledningen, och i Svanstedts säkra händer visade det sig stämma i ett odramatiskt lopp.

På lördag forstätter kampen om V75-titeln på Jägersro. Räkna med Svanstedt och Kihlström då.

Per Nicklasson ([email protected])