Hallå, vad är det som händer?

SPEL

Micke Nybrink: Dopnings-skandalerna liknar en parodi

Det här börjar likna fan.

I går briserade bomben att en av Solvallas bästa och mest seriösa tränare, Timo Nurmos, åkt dit för dopning.

Eller som det så tjusigt heter, otillåten medicinering.

För mig låter det nästan värre med det senare, som om man stoppat i hästen smärtstillande medel med vett och vilja.

Vad är det som händer egentligen? Prince of North fick tydligen i sig medlet ketoprofen (smärtstillande och antiinflammatoriskt, en Ipren-släkting) i en gästbox på Bergsåker och blåste sen runt allt i hundranittio. Inte är Nurmos så slarvig att han inte kollar att boxen är rengjord? Nä, det här börjar likna en parodi, med alla dopningsskandaler. Nästa månad åker väl Stig H dit och lagom till sommaren är det Åke Svanstedts tur. Ingen verkar nämligen gå säker. Det är som ett minfält.

Nej, så dumma är de inte...

Vad tror ni? Är det travtränarna som numera ”tar en rövare”? Eller är det analysmetoderna som är för bra? Själv vägrar jag tro att killar som Nurmos och Per Lennartsson är så dumma? De vet ju att hästarna testas om de vinner. Eller är det så att gästboxarna det senaste året blivit skitigare? Jag tvivlar.

Vilken soppa, tur att man inte är travtränare eller STC-pamp. Då skulle jag ha haft magsår och migrän.

Dags för ännu mer action

Över till något roligare, direktsända travlopp. Vi som gillar att spela trivs med ATG Live där man, hos ombudet eller på en travbana, kan följa V75, V65 och DD som om man vore på plats.

Snart blir det ännu mer action på kvällarna. Det ska nämligen införas saxade lopp. Jaha, och vad är det? undrar ni. Jo, nu vankas trav från två banor varje kväll, dels allt från DD-banan, dels alla lopp från en annan bana. Så en fredag kan det kanske bli trav från Kalmar (DD/V65) och Gävle (V5). För att allt ska flyta saxas loppen, ett från Kalmar, ett från Gävle, vartannat.

Det här innebär förstås också att folket på travbanorna får mer att titta på. Vi snackar om noll dödtid och ett lopp var tionde minut, typ.

Snart finns alla DD-lopp på nätet

En annan nyhet under 2005, för oss som gärna ser loppen hemma framför datorn, är att DD-loppen och troligen även alla andra lopp från DD-banan kommer att läggas ut i efterhand på atg.se. Exakt som det görs redan nu med V75- och V65-loppen alltså, 10–15 minuter efter målgång kan vi se ­loppet.

Veckans tips

Micke Nybrink