”Har börjat svagt”

Publicerad:
Uppdaterad:

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Två gånger har jag spelat emot Kalmar FF i Uefacupen. Men efter gårdagens lysande insats av smålänningarna på De Kuip ger jag mig och ber om ursäkt för underskattningen. Är KFF 2008/09 års Zenit? Nåja. Dagens utbud är magert. Klaraste vinnaren är troligen Falun.

DAGENS DRAG

Ljungby IF har spelat bra i många matcher i höst, men har haft marginalerna emot sig. Trots det kan LIF klara sig kvar utan kval – då krävs det seger mot svaga jumbon Tord, som saknar avstängde ÖIS-lånet Abubacarr Nyass (fw). Jag spelar tvåan med liten insats till 2,65 (Ladbrokes).

DAGENS AVSLAG

Jag tycker favoriterna (förutom Tord då) ser hyfsat starka ut i kväll – hittar i alla fall inget klockrent avslag. Utrecht har börjat ligan svagt och jag tycker 1,80 är lite för lågt på ettan mot serietrean Willem II.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Lunchtrav i Rättvik och i V4-1 hittar jag en klaring. 1 Kick Back visade bra tendenser i våras, men i ett lunchlopp torskade han som hårt spelad och efter det brände han som jättefavorit. Nu har han laddat batterierna, men kan nog inte försvara ledningen. Jag tror att det löser sig och då vinner han.

DAGENS DRAG

Efter att ha startat flera gånger på V75 blev 12 Can Trust stor favorit senast. Från spår 8 blev det dödens och den ­positionen på en skitig ­bana dessutom var inte bra för Can Trust. Hon kämpade bra in i mål till tredjeplatsen, i dag skräller hon från bakspår i V4-4, Trioloppet.

DAGENS AVSLAG

I V65-1 gör 11 Rooney Boko comeback men hur är formen? Distansen är inget problem även om det var kort distans han vann på senast. Bergh brukar bli framsläppt lite väl lätt på Bergsåker men näe, i dag vinner han inte.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Kallblodet 10 Eld Kevin var kung i kullen under treårssäsongen i fjol. I år har dock Järvsöviking travat till sig kronan. Eld Kevin slipper ”Vikingen” i V65-4 och Jan Norbergs häst är normalt en vettig spik i jackpottomgången. Trots tuffa tillägg från sista volten.

DAGENS DRAG

8 Lass Heathrow vann trots galoppinslag senast han prövade på medeldistans på hemmabanan Bergsåker. Läget längst ut på bilvingen i DD-1är inte roligt, men hittar kusken Marcus Öhman ned i banan kan ekipaget sopa undan många V65-kuponger till hyggligt odds.

DAGENS AVSLAG

14 Regent Royal vann lopp på Dannero över tre varv för en dryg månad sedan. Efter det har han hunnit med ett par lopp till. Det senaste så sent som i lördags. Tveksamt om krutet är torrt nog för att han ska runda till seger i V65-1.

Publicerad: