Här är helgens spel

SPEL

– i Bolagsfajtens första omgång hösten 2008

Foto: Henrik Josefsson, Nordicbet, Cesar Santin, bet365, Glenn Strömberg, Expekt och Johan Mjällby, Unibet deltar i första rundan av Bolagsfajten hösten 2008.

■ Henrik Josefsson, Nordicbet:

Spel 1:

Hudiksvall–Frej 2

Odds: 1,75.

IFK Hässleholm–Lund 2

Odds: 1,65.

Totalt odds: 2,89. Insats: 200 kr

Möjlig vinst: 578 kr.

Josefssons kommentar: Frej skuggar topplagen och ska man fortsätta slåss om seriesegern är en seger ett måste mot bottenlaget Hudiksvall. Lund har seriens bästa försvar med bara åtta insläppta mål och laget ska ha goda chanser att besegra IFK Hässleholm.

■Cesar Santin, bet365:

Spel 1:

Kalmar FF–Örebro 1

Odds: 1,40.

Helsingborg–Ljungskile 1

Odds: 1,33.

Totalt odds: 1,86. Insats: 100 kr.

Möjlig vinst: 186 kr.

Santins kommentar: Jag testar en favoritdubbel i allsvenskan. Örebro har spelat upp sig, men får det svårt på Fredriksskans. Jag tror inte Kalmar FF är slitet av resan till Belgien – utan lyckas att fokusera på den här uppgiften. Helsingborg förlorade senast och är nu mycket revanschsuget. Ljungskile kämpar på bra, men orkar inte stå emot HIF under 90 minuter.

Spel 2:

Aston Villa– Manchester City 1

Odds: 2,00. Insats: 100 kronor.

Möjlig vinst: 200 kr.

Santins kommentar: Premier League-fotbollen inleds i helgen och jag tycker att Aston Villa ska ha bra chans direkt. Villa har förstärkt med bland andra duktige mittbacken Carlos Cuéllar och kan gå mot en bra denna säsong. Det är skakigt i City och min landsman, nyförvärvet Jo, spelar OS i Peking just nu. Ettan känns riktigt bra.

■Glenn Strömberg, Expekt:

Spel 1:

Brasilien–Kamerun 1

Nigeria–Elfenbenskusten 2

Odds: 3.70. Insats: 200 kr.

Möjlig vinst: 370 kr.

Strömbergs kommentar: Först och främst tycker jag att Elfenbensukustens odds hos Expekt mot Nigeria är ett jättefynd. 2.40 på Elfensbenskusten är taget alla dagar i veckan! Nigeria har individuellt sett lika skickliga spelare som Elfenbenskusten men som lag betraktat är Elfenbenskusten mycket bättre. Där Nigeria kan fladdra iväg i ett spel som ibland liknar 4-2-4 håller Elfenbenskusten ihop laget och vinner detta med Salomon Kalou i spetsen. Jag kryddar Elfenbenskusten med Brasilien, som tar sig an Kamerun i sin kvartsfinal. Jag tycker att 1.50 i odds är helt okej. Brasilien går in stenhårt för att vinna denna turnering och har blivit bättre och bättre i turneringen utan att ha nått sitt max än. Ronaldinho och Diego kan bättre, men backlinjen har varit strålande och ytterbackarna är lagets bästa spelare. Brasilien slår ett Kamerun som gick vidare från en ganska enkel grupp.

■Johan Mjällby, Unibet:

Spel 1:

Aston Villa– Manchester City 1

Odds: 1.90. Insats: 100 kr.

Möjlig vinst: 190 kr.

Mjällbys kommentar: Villa var starkt hemma förra säsongen och hoppas vara med bakom de stora kanonerna. Barry ser ut att bli kvar och Agbonlahor/Young bör utvecklas än mer. Här finns det snabbhet i massor... Man City har problem med forwards. Nyförvärvet Jo skadad och Vassell likaså. Även om försvaret ser starkt ut kan det vissla utanför Ben Haim/Corluka. City fick dessutom ödsla betydligt mer kraft i Uefa-kvalet än Aston Villa. Hemmaseger!

Spel 2:

Middlesbrough– Tottenham 2

Odds: 2.30. Insats: 100 kr.

Möjlig vinst: 230 kr.

Mjällbys kommentar: Ramos har format sitt eget lag och trots tappet av Robbie Keane ser offensiven härlig ut. Kan man behålla Berbatov blir man definitivt ett lag för topp sex. Darren Bent har imponerat stort under försäsongen och nyförvärven dos Santos/Modric är spännande tillskott på mittfältet. Ramos har säkerligen jobbat hårt med defensiven, men frågan kvarstår om han kan hitta rätt balans? Woodgate är en bra mittback i ljusa stunder, men ingen ledare i mina ögon. Tyvärr finns det inte mycket kvar av Ledley Kings knän, så klarar han mer än 25 fighter överraskar han mig. Ja, jag vet hur det är att inte ha något brosk kvar! Middlesbrough tar emot på Riverside och jag tror laget får kämpa i botten. Alves måste bära laget med mål och hemmaspelet blir viktigt. I fjol klarade gänget sig bättre än jag trott, trots ett uddlöst manskap. Nu får Southgate kämpa än mer. Oddset är riktigt bra på bortaseger och jag sticker ut hakan med Tottenham som vinnare!