Vann 10 miljoner kr – slängde på luren

SPEL

Före detta bilmekanikern hade tagit hem jättevinst utan att veta om det: ”Han var väldigt avvisande”

Foto: Pierre Jonsson.

Pierre Jonsson på Svenska Spel ringde upp den före detta bilmekanikern.

Han skulle ge mannen ett drömbesked: att han vunnit tio miljoner kronor på Joker i lördags.

Hur han blev mottagen?

– Han la på luren, säger Pierre Jonsson till Aftonbladet.

När en spelare hos Svenska Spel vunnit en miljon kronor eller mer ringer alltid vinnarambassadören Pierre Jonsson upp för att gratulera, kontrollera spelet och få några kommentarer från personen i fråga.

I lördags vann en ensam spelare tio miljoner kronor efter att ha fått sju rätt på Joker.

Spelet var ett Lotto med Joker för 100 kronor och lämnades in hos spelbutiken Tappen i Åsa med Spelkortet, vilket gjorde att spelbolaget hade telefonnumret och namnet på personen som lämnade in spelet.

”Väldigt avvisande”

Pierre Jonsson började sin jakt på en kommentar från vinnaren. Men det gick motigt.

Fyra gånger kopplades samtalen bort. När personen svarade, en man från Tranås, var han inte speciellt sugen på att prata.

– Han var väldigt avvisande och inte alls intresserad av att tala med mig. Inte ens när jag sa att jag ringde från Svenska Spel första gången var han sugen på att prata utan sa bara: ”Nej tack, jag är inte intresserad av något!” Och la på luren, säger Pierre Jonsson till Aftonbladet.

Jonsson försökte dock igen. När mannen svarade, fick Jonsson en minut på sig att förklara sitt ärende. Det blev en liten gladare ton då.

”Du är ursäktad”

– Oj, jösses! Du är ursäktad att du ringer nu och förlåt att jag var kort och la på luren, sa vinnaren då efter att ha förstått vad samtalet handlade om.

– Har jag verkligen blivit miljonär och på Joker? Pengarna kommer lägligt för en gammal bilmekaniker som inte har en så stor plånbok.

Mannen berättade att han byter Lotto- och Jokernummer varje vecka, men var nära på att strunta i att fylla i Joker på kupongen.

– Jag hade nästan gett upp efter att ha kryssat för Joker i 20 års tid. Tio miljoner låter ju inte alls dumt. Nu kan jag köpa en helt ny bil, avslutade vinnaren med ett gott skratt.

För vinnaren väntar nu ett besök på Svenska Spels huvudkontor i Visby där checken på tio miljoner kronor ligger och väntar för påskrift.