”Ettorna sitter gjutna”

SPEL

Sportbladets spelexpert Bosse Lundkvist om dagens säkra

Här är experternas bästa spel, 24 juli.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Danska ligan gav de förväntade topplagen många ”skallar” i premiäromgången. Det enda av de förmodade toppgängen som var nöjd med resultatet var nog Odense. Även om Europaspel väntar närmaste tiden för såväl Odense som FCK sitter ettorna gjutna respektive hemmamatcher.

DAGENS DRAG

Stabaek är också ett av lagen som splittras av CL-kval och ligaspel. Svensklaget krossade Start med siffrorna 5–0 i våras och ett odds över 2,50 bygger jag kombinationer på. Hammarby TFF i seriefinalen mot Värmbol och tvåan på Kalmar mot BP gör sällskap i dubblar och trippel.

DAGENS AVSLAG

AIK vann vårderbyt mot Dif i damallsvenskan. Nu oroar skador på nyckel-spelare och AIK är mer matchrostigt. Halmia är också i svag favorit mot Ramlösa med tanke på hur senaste matchbilden såg ut.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

De flesta V75-spelare behöver två spikar. Förutom Järvsöfaks väljer jag att ­spika 4 Juan Carlos i V75-6. Han har sett väldigt fräsch och formstark ut på slutet och har, tack vare att han tar ledningen, bästa segerchansen i sitt lopp. Tar bort hälften av alla kuponger.

DAGENS DRAG

3 Quest for Life i V75-1 är i mycket bättre form än raden visar. 6 Next Lavec i V75-5 kan vara ett spik­alternativ för den som så önskar. Han såg mycket fin ut senast. 4 Meadow Zoot kan dra längsta strået i V75-7 i och med att favoriterna har rätt så ­ruttna lägen.

DAGENS AVSLAG

Inget snack om att 9 Ecco Flax har bästa vinstchansen i V75-1, men han har blivit lite för stor favorit. 12 Nemo Lavec i V75-4 tycker jag är en svag favorit från det spåret.

✓ MICHAEL CARLSSON

DAGENS SÄKRA

Staro Allentown (V75-7) är en blivande guldhäst. Grym vid de två senaste segrarna. Har därefter testats med ett nytt bett i träningen som fungerat perfekt. Inte ens spår tolv kan fälla denne klasshäst utan den får andra gardera. Dessutom ser det ut att bli bra fart i täten.

DAGENS DRAG

Victory of Mercy(V75-4) har hittat en riktig formtopp och varit okörd vid segrarna på slutet. Senast klev han enkelt förbi trots ett tungt lopp utvändigt om ledaren. Centenary Tooma(V75-5) har förlorat mot två tuffa hästar på slutet. Startsnabb, speedig och kan slå till här.

DAGENS AVSLAG

T.M. Investment (V75-4) är hopplöst osäker i voltstart. Det är således ingen slump att han har startat bakom bil på slutet. Nu när tränare Båth ville prova fick han som lök på laxen spår fem. Jättestor galopprisk.