”Litmanens lag – uddlöst senast”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om fredagens säkra

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 13 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Jag hittar inga spelvärda favoriter i dag. Det spel jag ser som mest troligt är underspelet (under 2,5 mål) i mötet mellan Lahti och Mypa i den finska högstaligan. Båda lagen kommer från förluster och Jari Litmanens Lahti såg uddlöst ut senast. Vettigt underspel till 1,75, Nordicbet.

DAGENS DRAG

I de engelska kvalspelen finns inte bortamålsregeln – därmed blir inte hemmalagen lika ängsliga i första mötet. Lagen kan köra hårt framåt för att verkligen vinna i stället för att lägga fokus på att hålla nollan. Swindon har ett bra lag och bör slå Charlton hemma till 2,40.

DAGENS AVSLAG

Jag tycker att den svenska fotbollstvåan är spelmässigt intressant. Men hur mycket jag än har läst på till dagens matcher ser alla fajterna tyvärr vidöppna ut. Jag drar ett streck över tvåan den här gången. Kryssrisk.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Det blir säkert ett liknande upplägg för 9 Speedy Brodda (V4-2) i dag som senast. Från sitt bakspår är hon lika bra och från utvändigt ledaren vinner hon hur lätt som helst.

1 Vino Paulino (V65-2) har hittat en lämplig uppgift med både spår, distans och motstånd och bara vinner.

DAGENS DRAG

1 Speedy Gold (V65-5) kan få lite problem i inledningen, då det finns några raketer utvändigt. Men å andra sidan är de flesta rätt trötta individer. Före detta proffstränaren Fredrik Sikberg vann lopp på Bergsåker i går och förlänger sin toppform med en seger på Romme.

DAGENS AVSLAG

Förlust mot tjeckerna i går. En match som tog kraft, då man fick jaga hela tiden. I dag är det en ny svår match mot Lettland. En match som Sverige ska vinna, men det blir inte lätt och oddset är för lågt.

✓ TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Sista omgången i franska andradivisionen och det finns en högmotiverad hemmafavorit. Guingamp, näst sist i tabellen, behöver tre poäng och möter ett omotiverat Ajaccio. I den lilla byn har Guingamp bara förlorat en av 18 matcher i år. Sista chansen i kväll. 1,50 på ettan liras ordentligt.

DAGENS DRAG

Stekhett möte när Huddersfield tar sig an Millwall i den första av två matcher. Hudds är som vanligt ramstarkt i sin borg och jag lockas av hemmaoddset 2,40. Millwall som uppträder ängsligt borta får bekymmer med de sylvassa anfallarna Jordan Rhodes och Theo Robinson.

DAGENS AVSLAG

Metz måste gå för tre poäng i toppen, men det är inte alls säkert att det räcker. Möter Vannes som slåss för sin existens i botten. Ettan betalar låga 1,40 och den lämnar jag utanför alla system i dag.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!