Favorit att bli Tre Kronors VM-kung

SPEL

Weinhandl vinner den interna poängligan – enligt oddsen: ”Har erfarenhet”

Foto: oddsfavorit Mattias Weinhandl vinner Tre Kronors interna poängliga i VM före Tony Mårtensson – enligt ett spelbolags odds.

Mattias Weinhandl, 29, blir Tre Kronors poängkung i VM.

Det tror i alla fall Unibet och dess odds.

– Han har erfarenhet av stora mästerskap, säger Andreas Slätt, marknadschef på spelbolaget.

På fredag inleds ishockey-VM i Tyskland.

Och sällan har Tre Kronor varit både så ungt och så nederlagstippat på förhand. Då tror spelbolaget Unibet att en veteran i VM-sammanhang kliver fram och blir Tre Kronors poängkung. Mattias Weinhandl, 29.

”Målskytt av rang”

– Vi har lagt Weinhandl överst och som favorit, då han har erfarenhet av stora mästerskap och lär få se mycket tid när Sverige har power play. En målskytt av rang som oftast står rätt, vilket också ger förutsättningar till många mål, säger Andreas Slätt, marknadschef på spelbolaget.

Varnar för Timrå-stjärnan

Den som skuggar Weinhandl i den svenska poängligan enligt oddsen kommer vara Tony Mårtensson, samtidigt varnar spelbolaget för en outsider.

– Tony Mårtensson följer tätt efter och han, som Weinhandl, är oerhört skicklig och rutinerad rinkräv. Mårtensson har också på senare år varit en formidabel lagspelare som gör sitt till. Mårtensson är även han se mycket spel i power play under VM. Pääjärvi-Svensson är en av av många unga och han var i våra ögon riktigt bra i LG Hockey Games. Han kan vara en outsider, menar Andreas Slätt.

DISKUTERA: Vem skulle du spela på som vinnare av Tre Kronors poängliga? Tyck till & diskutera HÄR!