Målen på stopptid – som gav 6,3 miljoner

SPEL

”Det jublades så det hördes i hela Götet”

1 av 2 | Foto: En duo i Göteborg hade 1,7 miljoner anledning att jubla över Birminghams otroliga kvittering.

Här är osannolika kvitteringen i slutsekunderna – som gav svenskarna 6,3 miljoner.

På stopptid tryckte Birmingham in två (!) mål till 2–2 borta mot Derby.

– Det stod 2–0 och vi hade säkert kryss, berättar en av vinnarna till Svenska Spel.

Helgens omgång på Stryktipset orsakade ett härligt pengaregn för fyra spelare runtom i Sverige, totalt fick de dela på cirka 6,3 miljoner kronor.

Vinnarna fanns i Uppsala, Skattkärr och i Göteborg – där två vänner kammade hem 1,7 miljoner på sitt 96-raderssystem, inklusive utdelning på elva och tolv rätt, efter att Aston Villa besegrat lokalrivalerna West Bromwich med 2–0 i FA-cupens kvällsmatch.

– Skojar du att det var galet i går (läs: i lördags)! Vi satt med 1X och tänkte bara att om West Bromwich skulle vinna hade vi aldrig mer tittat på fotboll. När domaren blåste för full tid kan jag lova att det jublades så det hördes i hela Götet, säger en av vinnarna, som önskar att vara anonym.

Kvitteringen ”helt galen”

Det stora dramat utspelade sig dock några timmar tidigare strax norr om Birmingham, där hemmalaget Derby tog emot ytterligare ett lag från staden: Birmingham. I Championship-matchen Derby hade till synes betryggande 2–0.

När matchuret klivit förbi 90 minuter fick gästerna straff, som Paul Caddis förvaltade till 2–1. Men Birmingham var inte klara, laget vaskade fram en hörna i sjätte (!) övertidsminuten – och i kaoset som följde i straffområdet lyckades Clayton Donaldson peta in 2–2.

– Men vad nära det var att vi fått tolv rätt. Birminghams kvittering borta mot Derby var galen. Det stod 2–0 och vi hade säkert kryss, säger göteborgaren.

I stället kunde duon fira miljonvinsten, där en del av pengarna går till en fotbollsresa till just Birmingham. Frågan är bara vilket av stadens lag de väljer, kanske alla tre för rättvisans skull?