Experterna dömer ut Malmös chanser

SPEL

Spelbolagen ger skåningarna ungefär 20 procents chans att gå till Champions League: ”Rejäl skräll”

Foto: Lite hopp Markus Rosenberg och hans Malmö döms ut av spelbolagen inför sin Champions League-playoff mot Red Bull Salzburg.

”Mardrömslottning” var den allmänna uppfattningen när det stod klart att MFF möter Salzburg i Champions League-playoff.

Spelbolagens experter håller med.

– Det finns stor risk att dubbelmötet avgörs redan i kväll, säger Erik Wännström på NordicBet.

Mästare med 18 poäng till godo på tvåan förra säsongen.

Fem raka segrar och 24–1 i målskillnad under årets säsongsinledning.

Red Bull Salzburg har mer eller mindre kört över allt motstånd på sistone och de flesta förståsigpåare räknar med att den trenden fortsätter när laget tar sig an Malmö FF i Champions League-playoff.

”Ser väldigt mörkt ut”

Sportbladet Spel har rådfrågat spelbolagens experter och på samtliga håll ger man Malmö små chanser att ta sig levande ur dubbelmötet som innebär en plats i Champions Leagues gruppspel.

Såväl Betsson som Nordicbet och Expekt ger svenska mästarna strax över 20 procents chans att ta sig förbi österrikarna.

– Red Bull Salzburg är klart dominanta inom Österrikisk fotboll och tyvärr ser det väldigt mörkt ut för Malmö FF. Även om större under har skett vore det inget annat än en rejäl skräll om de skulle klara av det, säger Robin Karlsson på Expekt.

”Helst en dubbeldäckare”

– Motståndet i Red Bull Salzburg är helt enkelt för bra samtidigt som MFF:s defensiv tyvärr inte håller samma klass. Jag hoppas att jag har fel men det finns stor risk att dubbelmötet avgörs redan ikväll, säger Erik Wännström på Nordicbet.

För att Malmö FF ska ha någon som helst chans krävs det att man skaffar sig ett bra utgångsläge inför nästa veckas retur hemma på Swedbank Stadion. Då ska man helst göra mål i kväll, men framförallt är det viktigt hålla tätt bakåt.

– För att skåningarna ska ha en chans i morgon kommer de behöva parkera spelarbussen framför eget straffområde, helst en dubbeldäckare, och hoppas på att Rosenbergs knä håller i 90 minuter. Ett kryss vore ett drömresultat för Malmö och för svensk fotboll, säger Stefan Bladh på Betsson.

Sportbladet Spel