Få men bra svenskar

SPEL

Två ekipage utmanar fransmännen i årets Prix d Amerique

Stig H Johanssons Lass Drop slutade fyra i Prix de Belgique – det betyder med stor sannolikhet att det inte blir någon start i Prix d’Amerique.

Nils Enqvists Opal Viking är kvar i Italien och kommer också få svårt att ta plats i världens största travlopp.

Jörgen Westholms Super Light och Björn Goops Conny Nobell verkar därför bli de svenska hoppen på söndag om två veckor.

Foto: Björn Goop.

Niky vann genrepet inför Prix d’Amerique. Den franske hästen var först över mållinjen i Prix de Belgique på Vincennes i Paris.

Lass Drop var fyra, Super Light femma och Åke Svanstedts Tag The Devil tia.

Det svenska laget i Prix d’Amerique verkar inte bli så stort. Å andra sidan kommer Super Light och Conny Nobell att höra till favoriterna.

Sportbladet har rankat dem med störst segerchans i Prix d’Amerique:

1 Kesaco Phedo

Jean-Michel Bazire har fått ordning på 2004 års Prix d’Amerique-vinnare igen. Efter år av skador blev det överlägsen seger i Prix de Bourgogne på nyårsafton, och i Prix de Belqique såg han mycket fin ut i ren prépare (förberedelselopp).

2 Super Light

Den underskattade knatten ser bättre ut än någonsin. Jörgen Westholm börjar nästan bli 100-procentig i att ta spets i det franska voltsystemet och Super Light trivs allra bäst på det fina svarta underlaget på Vincennes.

3 Conny Nobell

En av Europas bästa travhästar med sitt stora hjärta och sin vilja, men han stod lite märkligt över att gå prépare Prix de Belgique. Conny

har varit småskadad och haft det tufft på den kräv­ande sträckningen på Vincennes.

4 Jag de Bellouet

Det mäktiga monstret verkar återigen mirakulöst komma tillbaka. Christophe Gallier meddelar att Kannibalen känns fin i träningen och jagar fjärde raka segern i montéloppet Prix de Cornulier (travridning) på Vincennes på söndag.

5 Mara Bourbon

Jean Pierre Dubois kanske sätter upp Jos Verbeeck eller Erik Adielsson som kusk på sin järnlady, båda betyder en god vinstchans. Märren stod dock över Prix de Belgique och det finns inga färska formrapporter.

Mattias Karlsson