”Vi vet inte om det är Oscar själv som lirat”

SPEL

14 matcher utan svenska målskyttar – då chocksänks oddset på att målvakten gör det historiska målet

Foto: Blir du historisk, Oscar? Inte en enda svensk har gjort mål för Växjö i elitserien. Nu har till och med ett spelbolag tvingas chocksänka oddsen på att målvakten Oscar Alsenfelt gör det första målet, efter att spelare har satsat pengar på honom som målskytt.

Inte en enda svensk har lyckats göra mål för Växjö på 14 matcher.

Då chocksänks oddset – på att målvakten Oscar Alsenfelt gör det historiska målet.

– Om någon i Växjö ser honom stå och träna på att göra mål så kanske de kan tipsa oss så vi vet om vi ska känna oss oroliga, säger Nordicbets Patrick Kipler.

Den unga klubben (bildades 1997) Växjö Lakers gör sin första säsong i elitserien.

Laget har gjort det bra. Men en sak fattas: Svenska målskyttar.

På 14 matcher i serien har inte en enda svensk gjort mål.

Kraftig sänkning

Det har gått så långt att både ett spelbolag och spelarna tror att den svenske resermålvakten Oscar Alsenfelt gör det första svenska målet för klubben i elitserien.

– När vi uppdaterade våra odds valde vi att ta med målvakten Oscar Alsenfelt. Vi satte honom i 1 000 gånger pengarna, men tvingades snabbt sänka till 250 gånger eftersom det kom in spel på honom, säger Nordicbets informatör Patrick Kipler. Han fortsätter:

– Det finns ju flera målvakter som gjort mål i tom kasse, vi minns väl framförallt Jarmo Myllys när han spelade i Luleå, som försökte så fort han fick chansen.

”Vet inte om han själv lirat”

Men trots att spelbolaget har tvingats att sänka oddset kraftigt på Alsenfelt, så vädjar de nu till fans att höra av sig till spelbolaget, om de ska känna någon oro, för att det osannolika inträffar.

– Vi vet inte om det är Oscar själv som lirat, men om någon i Växjö ser honom stå och träna på att göra mål så kanske de kan tipsa oss så vi vet om vi ska känna oss oroliga, avslutar Patrick Kipler med ett skratt.