”Få problem och en Conny i toppform”

SPEL

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 7 februari 2011.

✓ ULRIK SANDEBÄCK:

✓ DAGENS SÄKRA:

IK Oskarshamn kan spela avslappnat och helt utan press – men jag tror inte ens det kan göra att laget orkar störa ett mycket vassare Örebro i kväll. Örebro har få problem och en Conny Strömberg i toppform. Den raka ettan ger 1,55 och -1,5 mål ger fina 1,91 hos Bet365.

✓ DAGENS DRAG:

Utbudet i dag är svagt och jag nöjer mig troligen med Örebrospelet (-1,5 mål). Ytterligare ett bra spel i hockeyallsvenskan är dock att det blir över 5,5 mål i mötet mellan ett avspänt Växjö Lakers mot Mora som har ”allt” att spela för. Tyder på en målrik kamp.

✓ DAGENS AVSLAG:

Det är transportsträcka i NHL-hockeyn – och har varit det ett tag – och i det läget spela på lag till så låga odds som 1,45 är aldrig spelvärt. Vancouver-ettan hemma mot Ottawa låter jag därmed vila.

✓ MICKE NYBRINK:

✓ DAGENS SÄKRA:

7 Space Hoss (V65-1) är en fin häst som borde kunna ta första segern i sin nya regi. Senast kom han bort på den bottenlösa banan på Jägersro. Före det avslutade han strålande i ett V75-lopp där han drog fram vinnande Beretta Avanti. Med klaff på resan städar han av motståndet i god tid före mål.

✓ DAGENS DRAG:

4 El Guerrouj startgalopperade senast och tappade ganska mycket. Ändå kunde han vinna efter en vass avslutning. Livsfarlig igen felfri.

6 Fröhliche (V65-6) borde vara i toppform med två lopp i kroppen. Senast höll hon duktigt efter attack 1 100 kvar och dödens sista varvet. Dags för seger?

✓ DAGENS AVSLAG:

1 Simb Mark (V65-1) är säkert en trevlig häst att äga, han gör fina lopp hela tiden och tjänar pengar. Tycker ändå att han inte är någon vinnartyp och väljer att plocka bort honom på mitt V65-system.

✓ MICHAEL CARLSSON:

✓ DAGENS SÄKRA:

5 Falkens Max (V65-4) har startat från dåliga lägen varje gång i sitt korta travliv. Ändå har sexåringen gjort det kanonbra och de två segrarna på slutet var imponerande. Han rapporteras träna mycket bra och jag har svårt att se hästen förlora.

✓ DAGENS DRAG:

11 Hell of a Kemp (V65-5) har fått två nyttiga lopp i kroppen efter ett långt uppehåll. Han var senast ute i ett tufft V75-lopp och hängde med godkänt till kort före mål. Går säkert framåt rejält och möter lättare motstånd. Med bra draghjälp blir han giftig till slut.

✓ DAGENS AVSLAG:

6 Nino Coger (V65-5) har en smickrande formrad med fyra segrar på de fem senaste. Han har varit bra men konkurrensen har varit billig. Ska inte övervärderas och han har dessutom ett vingelläge med startsnabba hästar innanför.