Skrälloddset: Han blir ny MFF-tränare

Av: Michal Wolski, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Spelbolag tror på Rikard Norling: ”Ligger närmast till hands”

1 av 2 | Foto: Foto: Bildbyrån
Rikard Norling är favorit till att ta över Malmö FF.

Här är skrällen som tippas bli näste tränare i Malmö FF.

Enligt oddsen hos ett spelbolag är Rikard Norling ny favorit till jobbet.

– Vi håller för mest troligt att det är nygamle Rikard Norling som ligger närmast till hands, säger Jonas Nilsson hos spelbolaget Unibet.

Häromdagen försvann Malmös trolige huvudkandidat till tränarjobbet när dansken Kasper Hjulmand i stället valde att skriva på för Nordsjälland.

Nu lyfts Rikard Norling, som ju överraskande sade upp sig från just Malmö efter SM-guldet 2013, fram som trolig efterträdare till Åge Hareide.

Norling är utan jobb efter att ha fått sparken av norska Brann i våras. Han står i 4,50 gånger pengarna.

– Om, jag säger om, Hjulmand var huvudspåret gäller det för klubbledningen i Malmö att börja om eller börja bearbeta plan B. Norling är knapp favorit före en hel rad tänkbara namn men det är många om budet, säger Jonas Nilsson.

”Båda AIK-bekantingar”

Bland andra tänkbara ersättare återfinns Pep Clotet Ruiz, assisterande i MFF under 2010, Norges Per-Mathias Högmo samt Stuart Baxter. Skotten, med förflutet i både AIK och Helsingborg, är knapp oddsfavorit framför just Norling hos spelbolaget Betsson.
– Det känns som att det framförallt står mellan dessa två herrar i kampen om jobbet som chefstränare i MFF. Våra två favoriter till att ta över MFF är alltså båda AIK-bekantingar som båda lite löst även ryktats till AIK. Kan MFF vinna dragkampen om någon av dessa två så har man alla förutsättningar att vinna allsvenskan 2016, säger Mattias Wennerkvist på spelbolaget.
Se oddsen nedan.

Publicerad: