Vann 19 miljoner kronor: ”Nu kan jag betala tandläkaren”

Foto: En man i 55-årsåldern från Haninge i Stockholm vann tillsammans med en kompis 19 miljoner kronor på Eurojackpot under långfredagen
SPEL

En man i 55-årsåldern från Haninge i Stockholm vann 19 miljoner kronor på Eurojackpot.

En vinst som förändrar mannens liv.

– Nu kan jag betala tandläkaren, säger han.

Foto: Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson

Det var på Eurojackpotdragningen under långfredagen som det blev miljonregn i Stockholm.

En man i 55-årsåldern prickade tillsammans med sin kompis in fem rätta ordinarie nummer och ett stjärnnummer.

Vinsten: Drygt 19 miljoner kronor, på satsade 25 kronor.

Vinstraden var inlämnad på Pressbyrån vid Västerhaninges Station.

”Helt otroligt”

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson var på påskafton i kontakt med vinnarna, som förklarar att den osannolika vinsten är som en skänk från högre makter.

– Nu kan jag betala tandläkaren, köpa ny bil och både njuta och spara för framtiden. Det är helt enkelt otroligt, säger den 55-årige vinnaren, som vill vara anonym, och fortsätter:

– Vi får se vad jag och min kompis hittar på för att fira när pengarna sitter på kontot. Det här är underbart, vilken påsk och det här glömmer vi aldrig, skrattar vinnaren.

”Haft tufft ekonomiskt”

55-åringen, som var den som lämnade in den vinnande raden, hade rättat kupongen och sett att de vunnit miljoner. Ändå blev han lättad när Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson ringde.

– Jag blir både glad och lättad eftersom vi nu får bekräftat att det här är sant. Vi är jätteglada, men samtidigt sjunker det in att man verkligen förstår hur mycket vi vunnit, man kan helt enkelt inte tro det, säger vinnaren och fortsätter:

– Vi är både tacksamma och verkligen glada över att det här händer oss. För min del är det här som en skänk från högre makter, där jag har jag har haft det tufft ekonomiskt. Den här vinsten betyder en vändning i livet och chans att starta upp på nytt.

Faktum är att vinsten på drygt 19 miljoner kronor kunnat blivit ännu större för duon från Haninge, de var nämligen endast ett stjärnnummer ifrån 355 miljoner kronor. Stockholmarna hade stjärnnummer fyra, det blev fem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Haninge

Spel