Svenskarna: Så går det för Zlatan i kväll

SPEL

Spelbolagen om CL: Skrällchansen Bästa spelet

Foto: Zlatan Ibrahimovic och PSG går vidare till kvartsfinal om man får tro odds och spelare.

Zlatans PSG gör upp med Chelsea om plats i Champions League-kvarten.

Då fransmännen jättefavoriter hos de svenska spelarna på att gå vidare.

– Det är fördel Paris SG och Zlatan både sett till oddsen och hur våra spelare har spelat, säger Jonas Nilsson hos spelbolaget Unibet.

✓ Frågorna till spelbolagen

1) Hur spelar svenskarna på Chelsea-PSG?
2) Utifrån oddsen, vilket lag går vidare? Vad tror ni?
3) Vilket kvällens bästa spel respektive skrällspel?

ALEX ZACHRISSON, BETSAFE:
1) – Svenskarna är ovissa om kvällens drabbning. 44 procent tror på seger för ”The Blues” (2,80) mot 38 procent som tror på en seger för PSG. Vi tror dock att Chelsea får, trots hemmaplan, tufft att ta sig vidare till kvartsfinal. PSG har ett ypperligt utgångsläge och ser enormt starka ut. Att Zlatan & co går förlorande ur den här striden ser jag bara inte komma.

2) – Oddsen talar för att PSG tar sig vidare till kvartsfinal (1,39) och så även till kvällens match där de lutar marginellt åt PSG:s fördel (2,55). Personligen tror jag dock att det blir lite jämnare än så och kommer spela X till 3.40 ggr pengarna. Vill man känns ett resultatspel lockande då det luktar 1-1 på långa vägar (6.0).
3) – Jag tar rygg på mig själv och gårdagens lyckade tips om Ronaldo som förste målgörare och säger att det är vår svenska hjälte Zlatan Ibrahimovic som blir första målgörare i kväll (4,60) som kvällens bästa spel. Han är rejält revanschsugen från förra årets drabbning på Stamford Bridge då han blev utvisad ur matchen. Utöver det brukar Zlatan alltid tända till lite extra när han möter engelskt motstånd och inte minst på engelsk mark. Han kommer gå ut där ikväll och ge allt för sitt lag och för sig själv. Att han trycker dit första bollen till 4.60 är värt en liten peng i mina ögon. I Zenit-Benfica vill jag slå ett slag för Benfica och att man vinner matchen till 4,00 gånger pengarna. Laget brukar överraska och med 1–0 med sig från senast tror jag man har det i sig att vinna, trots den ryska kylan.
ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET
1) – Det är stentufft här. Ungefär hälften av våra spelare, 45 procent, tror på seger för Zlatan och PSG, medan 40 procent tror på en Chelsea-seger. Våra spelare följer oddsen väldigt väl med andra ord, där PSG är knappa favoriter att vinna till 2,55 i odds.
2) – PSG är klara favoriter att ta sig vidare till 1,38 i odds. Mötet är dock långt ifrån avgjort, och med tanke på Chelseas uppåtpekande formkurva så kan de mycket väl ställa till det för PSG ikväll. Vi tror dock att PSG kniper avancemanget. Man har en starkare kollektiv och vassare spjutspetsar.
3) – Jag skulle vilja lyfta vårt specialspel #lovethebet med PSG att vinna och Zlatan att göra mål till 6,00 gånger insatsen som kvällens bästa, och spelet på inget mål i Zenit vs Benfica till 8,25 i odds som det bästa skrällspelet. Första mötet innehöll endast ett mål, och med tanke på att Benfica nu är nöjda med ett mållöst resultat så känns det mållösa krysset som ett bra skrällspel.

MARIA EDSTRÖM, EXPEKT
1) – Det råder ingen större skillnad, men just ligger något fler spel på Zlatan och PSG. I skrivande stund tror 33 procent på Chelsea medan 40 procent tippar PSG.
2) – PSG är favoriter att gå vidare med 70 procent sett till oddsen. Chelsea måste göra mål i kväll annars ryker de, vinner de med 1–0 så avancerar de på bortamål, dock är det högst osannolikt. Detta blir en otroligt öppen match, båda lagen kommer att attackera, båda lagen kommer troligtvis göra mål. Vi ser även en god chans till att Zlatan gör mål baserat på att Chelsea måste attackera.
3) – Jag skulle köra på att båda lagen gör mål med odds 1,80 i matchen Chelsea-PSG. Mötet mellan Zenit och Benifca blir sannolikt en rätt taktisk match med troligtvis färre mål. Därför skulle jag gå på under 2,5 mål med odds 1,80 där också.

MATTIAS WENNERKVIST, BETSSON:
1) – Enligt våra spelare så är det helt jämnt skägg mellan Chelsea och PSG i kvällens drabbning. Båda lagen har tagit exakt lika mycket spel så vi har förmodligen en nagelbitare utav rang att vänta i kväll.

2) – PSG gäller som klar favorit att ta sig vidare efter sin vinst med 2–1 i Paris. Hoppet är dock inte helt ute för engelsmännen som fick med sig ett bortamål vilket är oerhört viktigt i dessa sammanhang. Men fortfarande klar fördel PSG som står i 1,38 att gå vidare.
3) – Kvällens bästa spel blir båda lagen gör mål i Chelsea-PSG till odds 1,75. Chelsea måste göra minst ett mål framåt för att ha en chans att ta sig vidare och vi vet alla vilken offensiv kvalitet PSG oc Zlatan sitter på. Kvällens skrällspel blir 0–0 i Zenit-Benfica till odds 10,00, jag förväntar mig en stängd matchbild där ingen av lagen vill gå bort sig och bjuda på lägen.
JONAS NILSSON, UNIBET:
1) – Det är fördel Paris SG och Zlatan både sett till oddsen och hur våra spelare har spelat. Om än inte med någon övertygande majoritet. Det är klart att PSG har fördel då man leder dubbelmötet inför kvällens match men samtidigt är Chelsea ett mål ifrån avancemang. Hemmalaget har helt klart lyft sig under Hiddink och har kvalitet på samtliga positioner i laget, de går helt enkelt inte att underskatta. Samtidigt är både Zlatan och PSG i toppform och ska kunna få med sig ett resultat från Stamford Bridge och ta sig till kvartsfinal.

2) – Det är fördel, enligt oddsen, på PSG och Benfica i kraft av en vinst i första matchen, skillanden är att i fallet Benfica så tror våra spelare mer på Zenit både i kvällens match och sett till vilka som tar sig vidare från dubbelmötet, vilket är lite intressant. Nog tror vi också att Zenit kommer göra en bättre insats på hemmaplan men frågan är om det räcker till avancemang, det tror vi inte givet förutsättningarna. PSG å sin sida har ett nesligt bortamål emot sig från första mötet men har, mot just Chelsea, klarat större utmaningar än så och ska även de ta sig till kvartsfinal.
3) – Tisdagens returer bjöd inte på några förväntade målfester, förväntat var det åtminstone i Madrid och det saknades heller inte chanser. Frågan är om onsdagen bjuder på fler mål. Tycker ändå att det finns förutsättningar för lite mål på Stamford Bridge, Chelsea vinner inte längre med 1–0 och PSG har gott om offensiva kvaliteter. Sneglar åt överspelet och över 2,5 mål (2,02). Sen vet jag inte om det är någon skräll men att Benfica ska kunna slå Zenit en gång till (4,10) känns inte som någon omöjlighet. Hemmalaget borde behöva gå framåt vilket öppnar för kontringar från Benficas sida som kan ligga på försvar.

Se samtliga odds nedan. OBS! Zenit-Benfica startar 18.00.