Wikegård: ”Det finns en vägra dö-känsla i Dif”

Publicerad:
Uppdaterad:

Expekts hockeyexpert tippar hela slutspelet – så slutar kvällens final

Spelbolaget Expekts tipsexpert Niklas Wikegård vet hur det är att vara i ett slutspel.

Han var det med Djurgården åren 2000 till 2005.

Under hela SM-slutspelet kommer han att tippa match för match.

I kväll spelas final sex mellan Djurgården och HV 71 och Jönköpingslaget kan säkra SM-guldet.

Här är Wikegårds tips.

Niklas Wikegård.
Foto: bildbyrån
Niklas Wikegård.

✓ DJURGÅRDEN–HV 71

Wikegårds tips: 1.

Odds: 2.40-3.95-2.50.

Wikegårds kommentar: Torsdagen bjöd på den absolut klart bästa finalmatchen enligt mitt tycke. De fyra första finalmatcherna har varit spännande men ändå inte riktigt levt upp till mina krav på den här finalserien. De här två lagen ska leda hockey-Sverige in i en ny offensivare och mer fartfylld hockey men de har inte gjort det fullt ut tidigare.

Jag vill se en hockey där lagen i första hand åker framåt, det ska forecheckas, hög intensitet och aggressivitet i spelet i stället för styrspel och att spelarna i första hand åker bakåt när de har tappat pucken. Dessutom har den riktiga irritationen saknats och det här har inte blivit lika hett som klassiska serier som till exempel Luleå–Frölunda 1996.

Torsdagens match levde dock äntligen upp till vad jag har förväntat mig av den här finalen men det kom överraskande eftersom båda lagen såg trötta ut i match fyra och trots det kom ut och körde på och åkte skridskor över hela banan dagen därpå.

Men nu finns det inga fler hemligheter, det är slut på hokus-pokus! Lagen kan varandras tekningsvarianter, man har koll på varandras power play, det går inte att överraska genom att vaska om i femmorna – nu är det ”do or die” som gäller för Djurgården. Nu handlar det om att varje spelare måste kräma ut precis allt ur sig själv, det handlar om energi och aggressivitet. Jag tippar hemmaseger i dag efter full tid, trots att HV kommer upp till Stockholm för att vinna SM-guld och trots att Djurgården har en enorm press på sig.

Jag tror att Dif kan fajta sig till en sjunde och avgörande match i Jönköping, det finns en ”vägra dö” känsla i Djurgården i år och även om det mycket väl kan bli en femte förlängning i den här finalserien tippar jag, med både hjärta och hjärna, att Djurgården avgör efter full tid.

Odds från Expekt.

Publicerad: