Satsade en krona – vann 10 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Rekordvinnaren från Eslöv ensam med 13 rätt på Stryktipset

Stryktipsraden för en krona och lämnades in på Pressbyrån i Eslöv av en man i 65-årsåldern.

Resultatet: Mannen blev ensam vinnare med 13 rätt och därmed 10 miljoner kronor rikare.

– Fantastiskt roligt, säger Theres Lakso på Svenska Spels PR-avdelning.

Foto: sxc.hu

Mannen, som är i 65 årsåldern och pensionär, lämnade in åtta enkelrader för en krona stycket på Pressbyrån i Eslöv inför lördagens stryktips.

En av raderna var den enda i hela Sverige med 13 rätt, den historiska första ensamma vinnarraden sedan Svenska Spel höjde återbetalningen på Stryktipset från 46 procent till 65 procent i augusti. Mannen, som vill vara anonym, tog hem garantivinsten på 10 miljoner kronor, en minst sagt fantastisk utdelning på enkronorsraden.

"En stamkund"

Vinnaren, som vill vara anonym, besökte Pressbyrån i Eslöv under måndagsförmiddagen för att göra anspråk på vinsten.

– Det är en av våra stamkunder, han är inne här varje vecka och spelar Stryktipset både på onsdagar och lördagar. Det är ganska otroligt, att vi får den här historiska rekordvinsten på det här stället. Vi är inte ens en riktig spelbutik, de flesta som spelar kommer egentligen hit för att handla, säger Gunnel Kosola som driver Pressbyrå-butiken.

"Lönar sig med 13 rätt"

På Svenska Spel är man minst lika betagna av supervinsten.

– Det är alltid fantastiskt roligt att få dela ut de här miljonvinsterna, ju större desto bättre. Extra kul att det bara är en månad sen vi höjde återbetalningen till 65 procent. Det här visar att det lönar sig att få 13 rätt. Att vinna tio miljoner på en enkronosrad, det är galet, säger Theres Lakso.

Publicerad: