”Inte lika mycket skador – vinner enkelt hemma”

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om lördagens säkra

Foto: AP

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 24 april 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Deportivo La Coruna dras med jobbiga skador och är helt formlöst – åtta raka ­utan seger. Hade faktiskt tur som nådde 0–0 senast hemma mot Almeria. Ska nu till Valencia och det blir inte lätt. Jag tror Valencia – som inte har lika många skador längre – vinner enkelt. Odds: 1,45.

DAGENS DRAG

West Ham vilade sin stjärnforward Carlton Cole på Anfield senast. Fokus har sedan länge varit på dagens hemmamatch mot Wigan. Dessutom återkommer kaptenen Scott Parker från avstängning. Wigan är ­småmätt, kontraktet i princip fixat. Sund etta till 1,83.

DAGENS AVSLAG

Fler spel som kan vara värda att prova: Lilla Torg (2,00), Chicago (1,70), Lille (1,72). Men avslag då? En bräcklig favorit är Doncaster. De har inget att spela för och saknar skyttekungen Billy Sharp. Avstå 1,80.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

4 Maharajah (V75-1) är givetvis den bästa spiken. Han möter ett sämre gäng än senast och har lopp i kroppen. Bara seger godkänns. 1 Alvena Nonstop (V75-2) spikas också på allt. Han är mycket bra för klassen, startsnabb och extremt stabil. Det bär av till spets och sen är loppet över.

DAGENS DRAG

4 Access Tooma (V75-3) är draget i guld. Han visar kanonform, har bra läge och är snabb bakom bilen. Nu kör dessutom Adielsson. 1 Middle Man (V75-4) gick för fullt över mål senast och har ett perfekt läge. 12 Ghastly Face (V75-7) duger fint. Han ser riktigt fin ut och kan runda allt trots läget.

DAGENS AVSLAG

Överlag starka favoriter och bitvis ojämna lopp med få segerkandidater gör att varningsklockan börjar ringa. Blir det ingen utdelning på fem rätt? Risken är ganska uppenbar.

✓ GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

Werder Bremen (1,30) är i en hysterisk målform och är uppe på en ­Champions League-plats i tabellen. Bremen har vunnit fyra av sina fem senaste matcher där man har gjort hela 17 mål. Köln har inget att spela för mitt i tabellen och detta ska bara Bremen kamma hem.

DAGENS DRAG

Jag tror att motivation slår klass i mötet Hull–Sunderland. Sunderland är bättre, men man är i ett ingemansland i tabellen – och har förlorat tolv av 17 bortamatcher. Hull har fortfarande chansen att hanka sig kvar i Premier League, men då måste denna match vinnas. Jag provar till 2,25.

DAGENS AVSLAG

Mönchengladbach har ­bara förlorat fyra av 15 hemmamatcher. Bayern München har ­vunnit mindre än hälften av sina bortamatcher. Visst jagar Bayern guldet, men veckans retur mot Lyon i CL kan spela in. Jag avstår 1,45 på tvåan.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

Publicerad: