”Favoriter i kväll – till min förvåning”

SPEL

Sportbladets spelexpert Steven-Lee om onsdagens drag

Här är Dagens Bästa Spel, onsdag 19 maj 2010.

✓ STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Litar inte på de allsvenska lagens inställning i Svenska cupen och väljer därför bort lag som Göteborg, BP med flera. Väljer i stället att ta parti för ett sylvasst Santos, hemma mot ett defensivt försvagat Gremio. Gästerna kommer till spel utan Fernandes, Rodrigo och Neuton. 1,60 duger gott.

DAGENS DRAG

Fann till min förvåning att flera bolag håller ett slitet och försvagat Sevilla som favorit i kväll. Atletico har alla sina nyckelspelare pigga och fräscha. Spelar att Atletico lyfter bucklan till 2,00. Raka ettan kan också testas.

Kroatien (U21) ska ses med vettig chans. 1,60 är ett litet överodds.

DAGENS AVSLAG

Svenska cupen är knepig. I går fick vi se Djurgården vika ned sig mot ett roterande LSK. J-Södra är formlöst och störs av ett par jobbiga avbräck. ÅFF väntas lufta truppen. Klart vanskligt objekt som får rött sken.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

15 Bamse Gema (V64-4) har toppchans trots en till synes jobbig uppgift med många att runda. Han är blixtrande snabb och bör svepa motståndet i ett huj när han får kasta loss 700 meter från mål. Comebacken senast var klart godkänd och nu möter han ett förhållandevis enkelt gäng. Jag spikar.

DAGENS DRAG

8 Editio (V64-2) har jag gått och väntat på. Hans spurter på slutet har varit grymma och det är faktiskt så att jag slickade mig om munnen och log när jag såg honom i startlistan.

4 Windshear (V64-5) har vinstläge. Han är start-snabb och ser underbar ut just nu. Det kan vara spets och slut.

DAGENS AVSLAG

Välstammande 4 Staro Dixieland (V64-2) är klar favorit men hon är inte alls att lita på med voltstart. Spår fyra är värsta tänkbara och det känns som ”toppchans” att hon bara står och hoppar i starten.

✓ PATRIK FERNLUND (Medarbetare på Trav365)

DAGENS SÄKRA

15 Bamse Gema (V64-4) var mycket bra senast i årsdebuten och ses med toppchans i kväll. Möter inga direkta stjärnor och när Örjan Kihlström tar i högertömmen smäller det bara till.

3 Kaffir Face (V64-1) är en av de bästa hästarna i kullen, tar tredje raka segern.

DAGENS DRAG

11 Caddie Eagle (V64-5) har sett fantastiskt fin ut i årets två starter och går en intressant säsong till mötes. Är stark och med minsta lilla hjälp på vägen fäller han det här motståndet över upploppet.

10 Helen Roc (V64-3) hade mycket krafter sparade senast. Pass upp!

DAGENS AVSLAG

4 Kadett C.D. (V64-1) har inlett karriären lovande men i kväll möter han väldigt hårt motstånd. Känslan är att Robert Berghs häst inte har de tiderna i kroppen som krävs för att vinna i kväll. Jag står över honom denna gång.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!