”Upp till bevis”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om tisdagens säkra

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 18 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det går rykten om att Kanada la sig mot Sverige för att slippa ryssarna i en eventuell semi. Nu är det upp till bevis för Kanada – förlorar laget mot tjeckerna väntar ryssarna redan i kvarten. Tjeckerna behöver i sin tur vinna för att nå slutspelet. Grym fajt! Som Kanada vinner till 1,80.

DAGENS DRAG

Djurgården skickar en bra trupp ned till Bohuslän för cupmöte med Ljungskile. Bara Oremo och Hellquist vilas helt av de friska spelarna. Ljungskile ska rotera mer och kuggar som Smedberg och Kitic bänkas och det kommer troligen att roteras mer än så. Tvåan liras till 2,00 (Bet365).

DAGENS AVSLAG

Forfarande vågar inget spelbolag sätta ut oddsen på speedwayens elitserie ett dygn innan matcherna avgörs. Svenska Spel vågar inte ens slänga ut oddsen till svenska cupen dagen innan. Vilket är ett underbetyg.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

I förra starten såg 7 Super G. riktigt stark ut och även om han har ett spår lite långt ut bakom startbilen räknar jag med att Svanstedt siktar mot spets. Skulle han få svar är Super G. tillräckligt bra för att vinna även från annan position i V65-5, DD-1.

DAGENS DRAG

På lunchen provar jag med ett långskott på 8 Longlegs i V4-3, LD-2. Bakspåret försvårar men det är ett väldigt ihåligt gäng han möter.

10 Trixarn i V65-3 orkade inte stå emot i spets senast men nu får han smyga och utnyttja Axevallas långa upplopp i stället.

DAGENS AVSLAG

Bakspår på tillägg ställer till det rejält för 14 S.H.T.’s Playmate i V65-6, DD-2. Med ett framspår hade hon varit ett spikalternativ men nu måste man gardera henne då det är många att runda.

✓ GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

Richard Gasquet har spelat i lite mindre turneringar efter Barcelona för att få fler matcher och vann senast i Bordeaux efter att ha slagit Llodra i finalen. Nu har han hemmaplan igen i Nice och ska leva upp till favoritskapet mot slovaken Lukas Lacko till 1,31 i odds.

DAGENS DRAG

0–0 borta i första matchen för Millwall som nu välkomnar Huddersfield till lejonens kula. Millwall vann 17 av 23 hemmamatcher i ligan och var bara två poäng från att gå upp direkt i The Championship. Nu fixar man en playoff-final till 1,85 i odds.

DAGENS AVSLAG

Marcos Baghdatis ska normalt sett vinna mot Mario Ancic på gruset i Nice, men jag spelar inte till 1,30. Båda känns rätt osäkra på underlaget och har Ancic en dag när serven fungerar kan vad som helst hända.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!