Ulrik: Jag hittar inget spelvärde på Sverige

SPEL

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 8 februari 2011.

✓ ULRIK SANDEBÄCK:

✓ DAGENS SÄKRA:

IFK Kungälv har gjort det klart bra i bandyns elitserie. Nu slåss det forna bottenlaget om en slutspelsplats. Starkt. För att nå dit krävs det en seger mot Haparanda hemma. Det tror jag IFK fixar – inte minst med tanke på att HT Bandys bäste spelare Rolf Larsson saknas. Trygg etta till 1,50.

✓ DAGENS DRAG:

I går spelade jag endast Örebro (-1,5), men även ”överspelet” som rekades här mellan Växjö och Mora gick in. Jag kör samma melodi i kväll – endast Kungälv spelas…

Men ett annat bra spel kan under 2,5 mål i mötet Irland mot Wales vara. All offensiv kvalité saknas. Odds: 1,65.

✓ DAGENS AVSLAG:

Sverige mönstrar ett B-lag mot Cypern i dag och jag finner inget spelvärde i tvåan till odds kring 1,83. Jag tittar och lär spela live om det kommer bra tillfälle – hur som helst ska det bli kul att se Rasmus Elm och kompani igen.

✓ CHALLE BERGLUND:

✓ DAGENS SÄKRA:

V65 på Jägersro och där regerar Lutfi Kolgjini. I V65-1 tar 1 Ridgehead Cahore hand om ledningen och när väl spetsstriden är avgjord är också loppet det.

Jag var lite osäker på 5 Nash As senast, huruvida han skulle gå felfritt eller inte men det behövde jag inte vara. Han är överlägsen i V65-5, DD-1.

✓ DAGENS DRAG:

För tredje starten i rad har 2 Odin Vategård begåvats med ett andraspår i starten och näst senast blev det galopp medan han öppnade bra senast och fick rygg ledaren. Med tanke på det borde han kanske vunnit. Nu tror jag att han tar ledningen och sen släpper han ingen över bron i V4-3, LD-2.

✓ DAGENS AVSLAG:

Senast 1 Prins Isidor startade var han dålig, kanske sjuk men hur som helst dålig. Han är inte lika snabb i volt som bakom bilen i starten men det kan räcka för att spetsa. Frågan är om formen räcker för att vinna V65-3?

✓ GLENN HYSÉN (Tipsexpert hos Unibet):

✓ DAGENS SÄKRA:

Frågan är vilket manskap Hamrén ställer på benen mot Cypern i kväll, i vilket fall som helst så ska Sverige ha en bra chans mot ö-laget. 1,90 på blågult liras sen blir det att bänka sig framför teven.

✓ DAGENS DRAG:

Ukraina har blivit en fotbollsnation att räkna med och i och med att landet arrangerar EM nästa år så lär det vara ett motiverat lag som spelar mot Rumänien i kväll. 2,30 på Ukraina testas med medelinsats.

✓ DAGENS AVSLAG:

I Storbritannien spelas i veckan Nations Cup. Irland inleder mot Wales där 1,60 på ettan inte lockar det minsta. Wales har ett helt okej lag som kan kriga till sig åtminstone ett oavgjort resultat.