”Gremio vinner hemma”

SPEL

Lundkvist om dagens säkra– här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Ett förstärkt Stabaek tar emot Bodö/Glimt. Stenklar etta till 1,55. Gremio vinner också hemma mot Vitoria till 1,58 och det mesta talar också för att Hamilton kör hem F1-headen mot Räikkönen. Singlarna, dubblarna och trippeln prövas.

DAGENS DRAG

Syr. Botkyrka skrällvann mot Vasalund borta när våromgången avslutades. SB har förstärkt samtidigt som Vasalund tappat ett par duktiga spelare. Jag tror att de vinner igen. Falun möter ett sjukdoms- och skadedrabbat Ersboda. Dubbeln SB-Falun ger 7,00.

DAGENS AVSLAG

Umeå och Viking är två fotbollslag som får svårt att bära upp favoritskapet i sina respektive matcher. Viking har mer än halva laget på skadelistan medan Umeå kämpar mot skador och sjukdomar.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Hammarby har åtta raka utan förlust i allsvenskan och tar i dag emot Ljungskile på Söderstadion. Ljungskile som kämpade tappert senast mot AIK men föll på slutet får även denna dag åka från Stockholm med noll poäng.

DAGENS DRAG

Två målsnåla lag framåt möts i dag på Vångavallen, Trelleborg-Örebro. Deras senaste möten genom åren har varit jämna och målsnåla (i premiären vann ÖSK med 1–0). Tippar därför att det blir 0 eller 1 mål i denna match. På Expekt får man 2,90 för detta spel.

DAGENS AVSLAG

Gefle har ingen rolig hemmastatistik de senaste omgångarna. I dag gästas de av Halmstad som kommer med blandade resultat. Låter bli att spela på denna match som kan sluta hur som helst.

✓ JAN OLOV PERSSON

DAGENS SÄKRA

Jag är fräck och tar min egen 3 Järvsöviking (V65-5). Hästen känns fin i träningen och tål att göra en hel del jobb själv. Jag har stora förhoppningar inför ­dagens lopp.

DAGENS DRAG

Just nu är 7 Finspika (V65-3) alldeles för bortglömd. Bara med på 30 procent av systemen. Hon vinner väl stonas Derby. Det är en duktig häst som i fjol vann både det svenska Kriteriestoet och den norska Stokriteriet. Jag skulle tro att hon vinner det här storloppet också.

DAGENS AVSLAG

På förhand känns det som att Dubbelcupen (V65-2) kan vinnas av många hästar. Vilket gör 6 Olala N.O. till en alldeles för stor favorit. Visst kan han vinna, men inte så ofta som strecken ang