"Milan är alltid att räkna med i CL"

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Men spelbolagen tror ändå favoriterna går vidare

Spelbolagen fortsätter sin satsning inför kvällens åttondelsfinaler i Champions League.

Så här tror spelbolagen inför kvällens fyra matcher:

✓Johan Rikner, Betway:

Celtic–Barcelona:

– Alla förväntar sig att Barcelona ska gå vidare från det här mötet. Det är inte så konstigt. Men samtidigt har Barcelonas bortaform varit väldigt ojämn – och Celtic har visat att de kan slå storlag tidigare. Vi tror chansen är god för en hemmaseger här, men att Barcelona krossar Celtic på Camp Nou om två veckor.

Lyon–Manchester United:

– Manchester United ser väldigt starka ut den här säsongen och har en trupp som kan slåss med vilket lag som helst i världen. Lyon måste lyckas på hemmaplan för att ha en chans att gå vidare.

Arsenal–Milan:

– Under deras bästa dagar spelar Arsenal den bästa fotbollen i Europa, men mot Milan möter de ett professionellt lag som vet hur man vinner en sådan här turnering. Vi förväntar oss att Arsenal vinner, men tror att Milan är glada med ett bortamål och hålla jämna steg för att ha en bra chans i returen i Italien.

Fenerbahce–Sevilla:

– Tuff match att tippa. Sevilla kommer vara nöjda med oavgjort och fördel av hemmaplan i returen. Men Fenerbahce är ett av de svagaste lagen kvar och de ska inte kunna gå vidare, så Sevilla borde vinna även denna första match.

✓Dan Vikman, Expekt:

Celtic–Barceona/Lyon–Manchester United:

– Segrar för Barcelona och Manchester United blir den stora bortadubbeln för många spelare. Vi pratar ju om huvudfavoriterna till att vinna turneringen även om inga lätta matcher väntar i Glasgow och i Lyon. Barcelona ger ju bara 1.12 på att gå vidare mot Celtic.

Arsenal–Milan

– Arsenal–Milan blir kvällens på förhand kvällens hetaste match och vi räknar med många insatser på ettan, även om Milan aldrig kan räknas ut i europeiska sammanhang, hur tveksam än formen är i ligaspelet.

Fenerbahce–Sevilla

– Matchen känns helt öppen men för spelarna ligger största värdet i ettan som marknaden ser ut.

✓Erik Bäcklund, Unibet:

Arsenal–Milan

– Två lag med vissa skadeproblem, men det ser trots allt ut som om båda lagen kommer att mönstra väldigt starka elvor trots det. Sett till hela säsongen har Arsenal imponerat betydligt mer, men Milan har förbättrat sig efter jul och är alltid att räkna med när det är dags för stora Champions League-matcher. Den stora frågan är väl om Milans försvar orkar stå emot Arsenals snabba och rörliga offensiv hemma på Emirates. Det känns som om Londonlaget kommer att gå hårt på attack för att försöka få med sig ett bra resultat inför den svåra returen på San Siro.

Celtic–Barcelona:

– Spelare för spelare är det en enorm klasskillnad mellan lagen, men faktum kvarstår – Celtic förlorar i princip aldrig på hemmaplan i Champions League eller i Premier League. Barcelona är dock ett av få lag som tagit denna svårslagna skalp i Europa. Trots sitt favoritskap är Barca nog rätt nöjda med oavgjort och räknar sedan med en enkel retur på Camp Nou. Helt klart är att skottarna kommer att bjuda upp till kamp!

Fenerbahce–Sevilla:

– Sevilla har haft stora problem med sitt bortaspel i år och de har haft svårt att få med sig några resultat utanför Andalusien. Det lär inte bli lätt att få någon utdelning i Turkiet och på Fenerbaches fientliga stadion heller. Fenerbahce såg oerhört starka ut i gruppspelet och spelade ut Inter efter noter på sin hemmaplan. Detta bör bli en väldigt öppen match, då båda lagen är ganska attackvilliga.

Lyon–Manchester United:

– Lyon har i flera år varit på väg att ta steget upp bland Europas riktigt stora lag, men i år har de faktiskt tagit ett steg bakåt och gick med nöd och näppe vidare från gruppspelet. Manchester United spelar i sina bästa stunder drömfotboll, till exempel i helgens FA-cupseger mot Arsenal, där de visade upp europeisk storfotboll. Dock brukar United ha lite svårt med bortaspelet i Champions League och skulle nog betrakta 1–1 som ett riktigt bra resultat inför returen på Old Trafford.

Publicerad: