Lördag 15/12

✓ ULRIK SANDEBÄCK

SPEL

DAGENS SÄKRA

Espanyol har varit säsongens positiva överraskning i La Liga. I dag tar Barcelonas näst bästa lag emot hopplösa jumbon Levante. Gästerna har stora skadeproblem och kommer med en defensiv 5-4-1-uppställning. Vi anser att Espanyol med hete Tamudo i storform vinner klart till 1,40.

DAGENS DRAG

Ryssland kommer med ett urstarkt lag för bandylandskamp i Sverige. Fyra av Sveriges bästa spelare lirade match i Stockholm sent i går kväll. Jag tror att Edsbynsspelara ”sparas” till söndag-ens match. Ryssarna har sju spel-are med från samma klubb och är samspelt. Oddset är goda 1,80.

DAGENS AVSLAG

Gripen spelar en mycket defensiv bandy och har sedan målfarlige Misja Pasjkin framåt. Det räcker lågt... Broberg har urusel form och ligger efter Gripen i tabellen. Jag avstår låga 1,35 som Brobergs hemmaseger ger.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Elviria (V75-2) bör vara lördagens säkraste vinnare. Har övertygat på slutet och senaste segern på V75 var inget undantag då hon blåste runt och ifrån allt. 2 Sembs Gregory (V75-7) är inte lika klar men spets tar han och sen är det upp till de andra att slå sig trötta eller smyga med. Bra chans.

DAGENS DRAG

7 Acclaim (V75-3) möter i och för sig Conny Nobell men denne är inte i toppform medan Acclaim är det. Med en vilsam resa kan han avsluta urstark sista 700 och jag spikar utan att tveka. 5 Robis Ingo (V75-1) är en härlig racer med lopp i kroppen. Rygg ledaren väntar – och open stretch…

DAGENS AVSLAG

15 Superior Dust (V75-5) är ett fint och flyfotat sto som övertygat i år. Men nu står hon på tillägg i ett tufft V75-lopp och då är hon givetvis en storfavorit i fara. Jag nästan räknar med att hon förlorar.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Norge har imponerat på sin väg till semi i handbolls-VM. Tyskland hade problem i kvarten mot Angola och nu är dessutom viktiga Krause tveksam till spel. Tyskorna rår normalt sett inte på Norge och ettan till 1,20 är ett bra trippelkomplement.1,60 på Ipswich testas också.

DAGENS DRAG

Paris SG vann rättvist mot Auxerre och formen ­pekar uppåt. Toulouse har ­stora bekymmer inför den här matchen då fem man är avstängda (bland annat Emana och Mansaré) och sju spelare återfinns på skadelistan. PSG jagar första vinsten på Parc des Princes och 1,85 är taget.

DAGENS AVSLAG

Lyon är i bra slag just nu men urladdningen mot Rangers i onsdags lär ha satt sina spår både fysiskt och mentalt. Nice är ganska kapabelt i ljusa stunder och ettan till låga 1,35 känns vansklig.