Sex egna på min kupong

SPEL

Stig H Johansson: Bästa chansen i femte avdelningen

Vi startar den nya V65-säsongen med sju hästar från stallet.

Bästa chansen har jag i femte avdelningen men även någon av de andra hästarna kan vara i striden.

Miss du Chene (V65-1) tycker jag borde kunna lite bättre än hon visar just nu. Nu provar vi att utrusta henne med stängt huvudlag för att se om det får henne att tända till. Loppet verkar öppet och Miss du Chene bör ha en plats på kupongen.

Tag’s Advocate (V65-1) är kapabel men också rätt knepig. Inget önskeläge för hennes del det här men om det skulle bli rejält tempo i loppet är Tag’s Advocate gynnad.

Mellby Occarina (V65-3) har haft en hel del otur på sistone. Senast fick hon aldrig fritt men enligt Erik Adielsson som körde kändes hon mycket bra då. Strular det inte för mycket tror jag att hon kan dyka upp i främre träffen.

Starly d’Aunou (V65-5) har gått bra hela tiden från rätt dåliga lägen. Nu har hon ett bra läge och att det handlar om lång distans är knappast någon nackdel. Jag tycker att hon ska räknas tidigt och det är nog min bästa chans i omgången.

Camp David (V65-2) går jämnt och bra och läget är inte så tokigt. Han får smyga med och kan nog kapa åt sig en bit av priskakan även om jag inte tycker att det är någon riktig vinstchans.

Ideanette (V65-3) är inte så tokig även om hon inte är förtjust i voltstart. Nu har hon i varje fall ett bra spår och skulle hon gå iväg felfritt kan hon ställa till med en överraskning.

Tore Peson (V65-6) har inte startat på drygt två månader och tränade bra fram till anmälningen. I sista jobbet var han dock inte alls till sin fördel och han är mycket svårbedömd nu.