Experterna: ”Glöm PL-titeln, Liverpool”

Oddssättarna har sina klara titelfavoriter inför söndagens stormöte på Anfield

Steven Gerrard och hans lagkamrater i Liverpool får det tufft att behålla ledningen i Premier League enligt oddssättarna.
Steven Gerrard och hans lagkamrater i Liverpool får det tufft att behålla ledningen i Premier League enligt oddssättarna.

Liverpool leder Premier League just nu – men kan glömma att vinna titeln.

Enligt oddsen är Manchester City solklara favoriter.

– Manchester City har en på pappret lättare avslutning och har ett övertag på Liverpool, säger Jonas Nilsson på Unibet.

Med fem omgångar kvar att spela leder Liverpool, smått sensationellt, Premier League. Men Pool-fansen kan glömma titeln, enligt oddssättarna.

Det är Manchester City som är deras klara favoriter till ligaguldet senare i vår.

– Liverpool gör onekligen sin bästa säsong på väldigt länge och har nio raka segrar i ligan, gör flest mål och leder serien med avgörandet i egna händer. Med sex matcher kvar har man två av toppkonkurrenterna kvar att möta, Manchester City nu på söndag och senare även Chelsea även det på hemmaplan. Båda lagen förlorade man mot på bortaplan och just poängtappen mot storlagen kan komma att fälla avgörande i toppstriden, säger Jonas Nilsson, PR-chef på Unibet.

”Nått en jämnhet...”

På söndag får alltså Liverpool besök av Manchester City hemma på Anfield Road. En match som kan komma att bli helt avgörande i slutstriden.

– Manchester City har en på pappret lättare avslutning och har ett övertag på Liverpool vilket gör att vi håller dem före inför söndagens möte. Seger är ett måste för Liverpool om man ska vara med och slåss om titeln. Man har under våren även nått en jämnhet som inte funnits tidigare, inte en förlust på fjorton matcher. Den jämnheten saknades under hösten där man förlorade fem matcher.

Pool favoriter i helgen

Om man tror att City tar hem PL-titeln får man 1,74 gånger pengarna.

Vad Liverpool ger? 2,80.

I helgens möte lagen emellan är Liverpool ganska klara hemmafavoriter, där de står i 2,35 gånger pengarna.

Men, enligt oddssättarna kommer det ändå inte räcka till ligatiteln.
TYCK TILL: Vilket lag tror du vinner Premier League? Diskutera nedan!

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.