Nec Carmolo är vårt singelstreck

Publicerad:
Uppdaterad:

”Himmalaget” hade en tidig julafton förra veckan då de gjorde rent hus och vann alla tio loppen.

Det är naturligtvis ovanligt och speciellt på en storbana där det kommer många gäster.

Det kommer inte att hända i kväll igen men vi fortsätter att tro på framgångar för Jägersro-kusarna.

Kvällens bästa förslag till singelstreck tycker vi finns i lärlingsloppet (V5-2) där Tobias Eriksson kör Tommy Strandqvist-tränade Nec Carmolo. Per Nordström har vunnit tre av fyra lopp med honom.

– Han gjorde bort sig en gång men hade då bakspår och agerar klart hetsigare då, med framspår är han lugn och fin. Hästen är inget svårkörd och då jag senast hade runt en sekund kvar i linorna bör han ha en stor chans att leda loppet från start till mål, säger Per Nordström.

Half Moon i V5-5 då?

– Han är uppåt i form men står denna gång 20 meter sämre inne mot Herr Faust och jag kommer att chansa invändigt denna gång. Jag tror att vi får rikta in oss på att vara trea, fyra med honom, säger Per Nordström.

Starkare än någonsin

Staffan Nilsson har stallet i fin form och lär bli hårt betrodd med Stockholm Cam i V5-1.

– Han är starkare nu än någonsin och jag var mycket nöjd med honom senast och visst bör det vara en bra chans även denna gång. Jag kommer inte att ladda stenhårt med honom från start men han fungerar sämre när jag får sitta och dra i honom vilket gör att jag i ett tidigt skede kommer att söka mig framåt, säger Staffan Nilsson.

I lopp 1 har du 6 Kaiser Minamoto.

– Han gjorde det bra i provlopp för drygt två månader sedan men var sedan sjuk och är inte vässad inför sin debut. Han är inte speciellt storvuxen men har överraskat mig positivt och döljer det sig inte någon riktigt bra häst kan det gå vägen.

Laser Kim vinner snart

Laser Kim i V5-2 då, han har aldrig vunnit?

– En hel del tillfälligheter och jag tror att han kommer att vinna när som helst. Senast var han riktigt bra även om han bara blev fyra. Hästen är stor och det har tagit tid för honom att växa i den stora kroppen men nu är han klart på gång.

Hur är läget med stallets stjärna I’m a Photo?

– Han har inte varit helt kry i sin hals och därför stod vi över en tilltänkt start i Norge. Nu är det vintervila som gäller för hans del och full laddning inför femårssäsongen.

”Ludde” ersätter

Catchdrivern Stefan Söderkvist trillade av Royal Will vid lördagens V75 tävlingar på Solvalla och blir bort runt en månad.

I kväll skulle han kört åtta hästar.

Lutfi Kolgjini ersätter bakom 2 Affe Fager (lopp 3) och Per Nordström kör 8 Delilah Kemp (lopp 8).

Övriga sex hästar kör Per Lennartsson.

Daniel Larsson

Publicerad: