DAGENS BÄSTA SPEL

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Sparta Sarpsborg blev bortdömt senast i den norska hockeyligan. Är mycket revanschsuget nu. Ska normalt köra över bottenlaget Manglerud. Odds: 1,29 (bet365). Skellefteå skriker efter en trepoängare nu. Hemma mot SSK kommer den. Odds: 1,65. Malmö slår Drott till 1,65.

DAGENS DRAG

Timrå har sett bra ut på hemmais på slutet och gjorde mig inte besviken när laget var med senast i den här rutan (2–1 mot FBK). Jag tror laget är så pass fokuserat och har så pass mycket mer kvalité än Rögle att det finns spelvärde i ettan till 1,85 hos Expekt.

DAGENS AVSLAG

Färjestads BK mot HV 71 tycker jag känns helt vidöppen. ”Finalreprisen” kan sluta hur som helst och jag ­finner därmed att Färjestad är en bräcklig favorit till 2,05 i odds.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Kolgjini hade en bra kväll i?går på Solvalla och det håller i sig i?kväll på Örebro men med Johnny Takter som kusk. I V65-6, DD-2 vinner de med 4 Micro Mesh som tar hand om ledningen och behåller den hela vägen in i mål. Redan i V65-3 har 10 Nonpareil Kronos bärgat duons första seger.

DAGENS DRAG

Spår elva på Örebro är lika med chanslös. Men i V65-5, DD-1 tror jag att 11 Dig for Dollars kan vinna. Det lär bli en ordentlig körning från start mellan 2 Artistic Ås, 4 Taylor Made och 5 Bambino Banker och det ger Dig For Dollars den överpace som behövs för att vinna från bakspår.

DAGENS AVSLAG

13 Bart Sjöhammar möter ett gäng i V65-4 som han borde runda men dubbla tillägg kan ställa till det, för det är många att runda och det finns nästan alltid någon toppad häst i fältet som man inte räknar med. Jag garderar.

Tobias Holm (rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Frölunda gick in i vägg fylld av järnkaminer i tisdags och man fick resa hem från Stockholm med noll poäng i trunken. Brynäs gjorde inte heller någon människa glad när man förlorade mot ett halvkasst Modo. Två revanschsugna gäng, med andra ord. Frölunda känns bättre i alla lagdelar och 1,60 spelas.

DAGENS DRAG

Trots att Djurgården gjorde en bra insats i segermatchen mot Frölunda så tror jag inte man rår på Linköping borta. Leners lagbygge kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen lider och SM-final framåt vårkanten känns inte alls avlägset. Firma Hlinka/Hlavac skjuter Dif i sank i?kväll.

DAGENS AVSLAG

Alltså, Peter Forsberg i alla ära, men jag vägrar att tro att Modo kan skapa underverk på så kort tid. Man hade faktiskt tur mot Brynäs, kunde haft 0–3 i arslet ­efter första. Favorit i fara.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.