Startade med minus 30 poäng – kan klara bragden via seger

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

Foto: ap

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Bit ihop spelvänner. Om bara några dagar så startar de riktiga ligorna igen...Landskampsveckor är ingen höjdare. Tyvärr. Guif plockade bort Lugis Kim Ekdahl du Rietz senast. Då rasade Lugis spel ihop helt. Guif gör samma sak i kväll och bör vinna enkelt hemma. Odds: 1,35.

DAGENS DRAG

Luton vägrar ge sig. Trots att laget fick starta säsongen med minus 30 poäng (!) så lever hoppet om nytt kontrakt. För att Luton ska klara den ”bragden” krävs det en ny vinst i kväll mot Rotherham. Bet365 bjuder på 2,50. Knappast ett all in läge – men är värt ett litet spel.

DAGENS AVSLAG

Det är många matcher jag vill avstå från att lira i kväll. Se på utbudet så förstår ni varför... Edmonton tycker jag är för stor favorit hemma mot Anaheim. De möttes nyligen och då vann Anaheim skotten med 54–20...

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Årsdebut javisst, men 1 Looking Flashy V65-3 utmanas av några likvärdiga som även dem gör årsdebut. Looking Flashy var framstående bland stona i sin kull förra året och Untersteiner har nog stora förväntningar på henne i år. Litet fält och lång distans ger henne chansen trots innerspår.

DAGENS DRAG

Nu är det väl ändå äntligen dags för 1 Redford Tuna att vinna igen. När han kom till Åke radade han upp segrar och kom upp snabbt i klass, men nu har han nog växt in i klassen och har ett bra läge. Rygg ledaren och lucka på Axevallas långa upplopp i V65-6, DD-2.

DAGENS AVSLAG

Man vågar knappt utse ett avslag med tanke på söndagen då både drag och klara var tvåa i mål och avslaget vann med en nos. jag utser ändå 4 Muscle Leaf i V65-5 till avslaget då han galopperar för ofta. Felfri vinner han dock

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

2 Opus Knick glänser inte men i V65-1 har han bra spetschans. När det sedan inte ser ut att finnas någon som tål att trycka upp tempot luktar det typ 1.21 första varvet lång väg. Vilket i slutändan betyder att Opus Knick bör han en bra chans att hålla undan.

DAGENS DRAG

7 Photo Diablo i V4-3 på Åby har galopperat bort mycket pengar. Efter ett uppehåll på två månader är det positiva tongångar från stallet. Björn Goop kör favoriten Chanti G. men har kört Photo Diablo tidigare. Jag tror inte att han svarar Photo Diablo om denne testar för spets.

DAGENS AVSLAG

1 Redford Tuna i V65-6 är väl så bra som någon annan i loppet. Däremot kan innerspåret bli en fälla. Det troliga scenariot är att han blir av med spets och får lita till turen.