”En stark etta som kan spelas till runt 1,40”

SPEL

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om onsdagens säkra

Här är Dagens Bästa Spel, onsdag 5 maj 2010.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Rosenborg hade lite flyt mot Tromsö senast men laget har spelat bra innan dess och att Prica med flera är tillbaka nu är ett klart plus. Stabaek har inte övertygat hittills och har dessutom stora skadebekymmer inför denna match. En stark etta som kan spelas till runt 1,40 hos flera bolag.

DAGENS DRAG

Osasuna är indraget i den jämna bottenstriden och behöver ytterligare en vinst för att säkra kontraktet. Hemma mot ett formsvagt, omotiverat och skadedrabbat Deportivo har man ett upplagt läge till tre viktiga poäng.

Bryne i norska ettan samt Lorient är andra intressanta spel i dag.

DAGENS AVSLAG

Ängelholm har inlett Superettan på ett bra sätt, men man övertygade inte senast och laget är för stor favorit i detta möte. Ljungskile spelade riktigt bra i vinsten mot Falkenberg och kan mycket väl ta poäng.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

11 Jerka Tilly (V64-4) är min fräcka spik i kväll. Kari Lähdekorpis fyraåring vann på V75 senast efter en jobbig inledning till spets. Springspåret på tillägg med bara en volt på start innebär att han kan sitta i ledningen efter 250 meter, om Örjan Kihlström gör sitt jobb i sulkyn. Väl där – bra chans.

DAGENS DRAG

1 Traveling Man (V64-5) är jag mycket förtjust i. Hästen såg jättefin ut när han vann ett ganska billigt lopp efter en drömresa i Gävle senast. Nu är läget utsökt och jag friskar på med honom som tokspik/dårdrag. Han vinner kanske en gång på fyra. I det läget sitter jag på den berömda leken.

DAGENS AVSLAG

Ständigt denna känsla av att utdelningen på fyra rätt fryser inne. Men det är ändå jackpott och alla extrapengar ligger i sexrättspotten. Spela enbart V6 och skydda dig mot – bu! – jackpottspöket.

✓ PATRIK FERNLUND (Medarbetare Trav365)

DAGENS SÄKRA

3 Hayard Ås (V64-3) är en stor och maffig häst som har varit riktigt bra i de två senaste starterna. Näst senast spurtade han sylvasst från kön och senast vann han överlägset från ledningen. Sexåringen ger ett klassigt intryck och blir svårslagen.

DAGENS DRAG

4 Khaki Broline (V64-6) är en härlig travare som blir bättre och bättre för varje start. Senast höll hon mycket bra ute i tredjespår under slutvarvet. Är väldigt spurtstark och ska passas noga.

4 Zelleck Boko (V64-4) ser bra ut för dagen. Strider felfri.

DAGENS AVSLAG

11 Jerka Tilly (V64-4) vann på V75 senast men jag tycker ändå att den rätta vinnargnistan saknas. Nu möter han flera riktigt kapabla hästar och trots den fina resultatraden väljer jag att rata honom från min kupong.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!