”Ser inget som helst värde på Hammarby”

SPEL

Sportbladets spelexpert Steven-Lee om torsdagens avslag

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 13 maj 2010.

✓ STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Ersboda har ett bra material, men är fortfarande på jakt efter säsongens första seger. Nu är det hög tid och man har ett upplagt läge. Sollefteås segrar ska inte överskattas. Har plockats på hemmaplan mot blekt motstånd. Ersboda var förbättrat senast och är rusktigt laddat. Spelvärd etta.

DAGENS DRAG

Västerås visade äntligen upp lite av sin kapacitet senast. Är på gång och har god chans hemma mot ett Sundsvall som saknar viktige lagkaptenen J. Axelsson. Ettan liras till 1,65.

Sion glänser sällan borta och har nya avbräck i Adailton och Sauthier. Zürich har vettig chans till 2,30.

DAGENS AVSLAG

Hammarby var rejält försvagat senast, då man föll hemma mot Brage. Läget är fortfarande prekärt då spelare som Shaaban, Monteiro, Söderström, James, Gerrbrand och Tello saknas. Ser inget som helst värde i 1,42.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Pokallopp på Åby med de bästa fyraåringarna. Obesegrade 2 Viola Silas vinner Drottning Silvias Pokal, V75-1. Hon är startsnabb och har förstås väldigt stor respekt med sig. Även om hon fick ge allt i försöket, vinner hon även i dag.

DAGENS DRAG

Jag förväntar mig en rejäl rusning i V75-7, då det handlar om sprintdistans med flera startraketer på framspår. Loverboy Pellini, Premier League och Santana Ås flyger fram i början, men den som flyger fortast till slut är 9 Wood Laday som ryggat en eller två i starten och då får perfekt lopp.

DAGENS AVSLAG

Skrällarna duggar tätt i hockey-VM, men att spela Norge till 1,45 mot Frankrike gör jag inte. Thoresen och Zuccarello Aasen är toppklasspelare, men det är en annan sak att föra en match som favorit än att vara underdog.

✓ TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Två hemmaförluster på mindre än en vecka mot två nykomlingar. Det accepteras inte på Söderstadion. Snöpliga 0–1 mot Brage får under inga omständigheter upprepas mot Öster i dag. Linus Hallenius är tillbaka i Bajen och han får väl som vanligt lösa det här på egen hand. Bombetta.

DAGENS DRAG

Young Boys toppar ligan tre poäng före ett vilt jagande Basel, så det är full koncentration som gäller. Luzern borta och där har man haft det lätt på senare år. Fyra raka segrar. David Degen och skytteligaledaren Seydou Doumbia ser till att ”Boys” behåller försprånget till godkända 1,80.

DAGENS AVSLAG

Jag vet inte riktigt vad det är med Ersboda, men de har sannerligen sällan någon större lust att starta sina säsonger på ett godkänt sätt. Inget undantag i år. Är i grunden bättre än Sollefteå. Pass ändå.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!