När stjärnorna spelar – då rasar Frölunda

SPEL

Då ska du spela på att krislaget släpper in mål – fem mot fem

Foto: BILDBYRÅN
INNE PÅ BAKLÄNGESMÅL Niklas Andersson och Tomi Kallio bildar femma i Frölunda. Men när de båda är inne på isen i fem mot fem-spelet så bör du satsa pengar på att laget släpper in mål, i alla fall om man ska följa statistiken.

När Fröundas stjärnfemma med Niklas Andersson och Tomi Kallio är inne på isen i fem mot fem-spelet – då släpper laget in mest mål. Då kan det vara smart att spela emot klubben om du satsar pengar live.

Det avslöjar statistiken som Hockeyligan.se tagit fram.

Frölunda befinner sig i kris.

Laget ligger sist i elitserien och riskerar spel i kvalserien för att säkra ett nytt kontrakt i Sveriges högsta serie till säsongen 2011/2012.

Svaga i fem mot fem

Nu kommer även statistik som avslöjar när krislaget är som sårbarast bakåt – i fem mot fem-spelet.

Ser man på plus/minus-statistiken från Hockeyligan.se (avser bara spel fem mot fem) så släpper laget in mest mål när stjärnkedjan bestående av bland anfallarna Niklas Andersson och Tomi Kallio befinner sig på isen, två av lagets spelare som ska vara bärande i det offensiva spelet.

Back bäst i serien

Niklas Andersson har varit inne på 44 baklängesmål och Tomi Kallio 45. De båda har varit inne på 29 respektive 28 mål framåt vilket ger dem en mindre smickrande siffra på minus 15 respektive minus 17. Det placerar dem i botten på listan över alla spelare i elitserien.

Bäst i serien är Skellefteåbacken Fredrik Lindgren som varit inne på 37 mål framåt och 17 bakåt, det ger honom plus 20.