Spel

Nu rasar oddsen – på fiasko för Bajen

Av: 

Minimedia

Viktor Blomberg

SPEL

Efter förlusten – allt mer talar för nedflyttning

Nej, Mats Solheim, du få börja titta neråt i tabellen. Oddsen på att ni åker ur har rasat.
Nej, Mats Solheim, du få börja titta neråt i tabellen. Oddsen på att ni åker ur har rasat.

Hammarby inledde allsvenskan starkt, men har sedan stadigt dalat i tabellen. Samma utveckling har oddsen på att de åker ur haft.

Efter förlusten mot bottenkollegan Sundsvall chocksänktes oddsen på direktnedflyttning från 21,00 till 12,00.

– Fortsätter det så här så kommer det att gå illa, säger Henrik Holm på Unibet.

I den allsvenska premiären slog Hammarby Häcken med 2–0 på hemmaplan. Vid den stunden höjde spelbolaget Unibet sitt odds på att Bajen skulle åka ur högsta serien direkt till 21 gånger pengarna.

Under våren fortsatte oddset att stiga och den 11 maj kunde man få hela 76 gånger pengarna på att laget skulle degraderas direkt, något som då alltså sågs som väldigt osannolikt.

Men nu har oddskurvan svängt igen.

”Inte fått spelet att stämma”

Efter den senaste tidens svaga resultat, med 0–3-förlusten mot Sundsvall färskt i minnet, har oddsen rasat och är nu nere på 12,00 att man åker ur direkt. Oddset på att man åker ur, kval inkluderat, är 9,00.

– Efter den fina starten har Hammarby inte fått spelet att stämma. Laget är fortfarande utan seger på bortaplan och förlusten mot Sundsvall var riktigt tung. Nu har Bajen bara fyra poäng ner till kvalplats och fem ner till nedflyttning. Hammarbys trupp är bättre än att laget ska behöva bli indraget i bottenstriden men fortsätter det så här så kommer det att gå illa, säger Henrik Holm på spelbolaget Unibet.

Kan vända mot Elfsborg

Även om läget just nu är dystert för stockholmarna tror Holm dock att man i slutändan klarar sig kvar, även om det kanske beror mer på andra lags bristande förmåga än Hammarbys egna kvalitéer.

– Åtvidaberg (1,35) ser ut att få väldigt svårt att hänga kvar, sen tror vi även att Halmstad (2,30) åker ur. Krisen är inte fullständig i Bajen men en höjning krävs. Jag tror ändå att de klarar sig kvar. Publiken, Nanne och värvningen av målskytten Imad Khalili är tre faktorer som talar för det. Nu väntar Elfsborg och vid ett bra resultat där kan trenden vända.

Se oddsen nedan.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel

/

Spel

ÄMNEN I ARTIKELN

Spel

Hammarby IF Fotboll