”Det blir en brutal knock i natt igen”

TUSENLAPPEN: Här är de bästa speltipsen inför UFC on Fox: Werdum vs. Browne

En stjärnspäckad gala som toppas med en tungviktsfest som avgör vem som får chansen att ta sig an Cain Velasquez om titeln planetens elakaste man.

Här är de bästa speltipsen inför UFC on Fox: Werdum vs. Browne.

OMGÅNGENS SPEL 1:

Travis Browne 1,43
Miesha Tate 1,45
Odds hos Unibet: 2,07
INSATS: 50 kronor
MÖJLIG VINST: 103,68 kronor

OMGÅNGENS SPEL 2:

Donald Cerrone 2,05
Jordan Mein 1,22
Odds hos Unibet: 2,50
INSATS: 30 kronor
MÖJLIG VINST: 75,03 kronor

OMGÅNGENS SPEL 3:

Yoel Romero 2,00
Khabib Nurmagomedov 1,33
Odds hos Unibet: 2,66
INSATS: 20 kronor
MÖJLIG VINST: 53,20 kronor

Kommentar:

Travis "Hapa" Browne har gått in som rejäl underdog i sina tre senaste fighter men avslutat samtliga de motståndarna brutalt i första ronden, låt gå för att han var rejält illa ute mot Alistair Overeem innan han hittade knocken. Här har oddssättarna tyvärr hängt med och "Hapa" får agera favorit mot legendaren Fabricio Werdum, en bedömning som naturligtvis är alldeles korrekt.

Werdums chans här är hans BJJ men jag kan ärligt talat inte se hur han ska lyckas få ner Browne på mattan. Och stående är "Hapa" bättre på allt. Låt gå för att tekniken inte är bländande alltid men det väger kraften och explosiviteten upp för med råge.

Vinnaren här får ta sig an Cain Velasquez om UFC:s tungviktstitel och rätten att kalla sig "The baddest man on the planet", planetens elakaste man. Det blir Travis Browne som får den äran efter en ny brutal knock i natt. Att han sen inte har en suck mot Velazquez i titelfighten är en annan historia.

Övriga fighter då?

Miesha Tate fick som väntat ge sig mot Ronda Rousey senast hon var i farten men Carmouche är ingen Rousey. "Cupcake" dominerar från start till mål här med sin styrka.

Förvänta er fyrverkerier när "Cowboy" Cerrone och Edson Barboza ryker ihop. Cerrone har sett bättre ut än kanske någonsin förr i sina senaste matcher och bör ha en fördel på marken om det kommer dit. 2,05 känns för bra för att inte testa.

Yoel "Soldier of God" Romero är faktiskt underdog mot Brad Tavares och det förstår jag inte alls. Kubanen är den kraftfullare strikern och hans brottning är naturligtvis helt överlägsen, Romero har bärgat både VM-guld och OS-silver i fri stil.

Rafael dos Anjos blir sannolikt det tuffaste testet i Khabib Nurmagomedovs karriär men det betyder inte att det är ett test han inte klarar med bravur. Jag tror den obesegrade ryssen är ett verkligtte  hot mot mästaren Anthony Pettis och då ska en fighter som dos Anjos inte vara ett reellt hinder.

Jordan "Young Gun" Mein såg helt fantastisk ut i sin UFC-debut mot Dan Miller men fick lite hybris och hoppade in mot formmonstret Matt Brown bara en månad senare. Där tog det slut, men inte utan att Mein imponerat stort igen och han var faktiskt nära att knocka Brown vid ett tillfälle. Debuterande Shooto Brazil-mästaren Hernani Perpetuo är ett spännande tillskott, men här blir han överkörd av den kanadensiska traktorn.

SPELKASSAN INFÖR GALAN: 650 kronor

Så ser du galan:
Underkorten ser du på UFC.tv med start 21.30 respektive 23.00 under lördagskvällen. Men det gäller att du har ett Fight Pass-abonnemang.

Huvudkortet börjar 02.00 svensk tid och visas på C More, C Sports, TV4 Play eller UFC.tv.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.